Zhang Yong - 'Lost Deer' - Sold

Buy Zhang Yong - 'Lost Deer'? Bid from 750!
This item has been sold Show item
Sculpture / Object

Log in or register to view the yield

Sell a similar item in auction
Buy Zhang Yong - 'Lost Deer'? Bid from 750!
Buy Zhang Yong - 'Lost Deer'? Bid from 750!Buy Zhang Yong - 'Lost Deer'? Bid from 750!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Zhang Yong (1961)
Type of artwork Sculpture / Object
Year 2010
Technique Bronze
Style Realistic
Subject Figures
Dimensions 8 x 10 x 5 cm (h x w x d)
Signed Hand signed
Edition 300
Translated with Google Translate. Original text show .

Voor de Chinese beeldhouwer Zhang Yong is het werken in zijn ruime atelier ‘als het zwemmend een snel stromende rivier oversteken’. Een mooie metafoor voor een jonge, bevlogen kunstenaar die altijd de mens centraal stelt in zijn werk.

De mens, in al zijn naaktheid, met al zijn eenzaamheid en overpeinzing. Zhang Yong zijn bronzen beelden staan na één confrontatie op je netvlies gebrand. Komt het door de ‘handtekening’ van Zhang Yong die zo uniek en eigen is? Door de ingetogen en aardse kleuren die net zo pakkend zijn als de vorm en onderwerpen van zijn beelden?

Zhang Yong heeft inmiddels een indrukwekkend oeuvre. In 2007 vestigde hij zijn naam op de Annual International Exhibition of Sculptures in Shanghai. Hierna volgden solo-exposities op belangrijke ‘art hot spots’ in China zoals oa in het Yinchuan Contemporary Art Museum en het Epoch Art Museum in Whenzou.

In 2013 ontdekt Galerie Kunstbroeders Zhang Yong en haalt zijn werken naar Europa. Een introductie met mooie gevolgen… Inmiddels hebben wij Zhang Yong getoond in vele landen op beurzen en tentoonstellingen en hebben verzamelaars hem en zijn sculptures omarmd. Zhang Yong is geliefd door zijn zo eigen beeldtaal die in elk van de beelden zo mooi terugkomt. Realistisch en surrealistische beelden die in elk interieur of buitenomgeving mooi tot hun recht zullen komen.

Zhang Yong wordt in Europa exclusief vertegenwoordigd door Galerie Kunstbroeders.

Het beeld 'Lost Deer'  brengt geluk in huis! In China staat een hert als een dier dat geluk brengt. Zhang Yong  heeft het hert op een Chesterfield bank gezet om huiselijk geluk te creëren 

Wordt geleverd met certificaat in geschenkdoos.

Condition
ConditionMint condition
Sculpture komt van de kunstenaar; Zit verpakt in een mooi geschenkdoosje.
Shipment
ShipmentParcel post
PriceUp to 10 kg.
Within The Netherlands €13.50
To Belgium €20.00
To Germany €20.00
Within EU €20.00
Worldwide €35.00
ExtraIn case of a purchase price above € 500.- you will have to pay an additional fee of (maximum) € 7.50 for extra shipping insurance

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information .

Zhang Yong (1961) 

Chinese Chinese

Added by  rickert1809
Member since 2021
10 sold items
All items from this seller (0)
10
8
5