Jaap de Ruig - olie op doek, gesigneerd r.o. (ingelijst) - Verkauft

Jaap de Ruig - olie op doek, gesigneerd r.o. (ingelijst) kaufen? Bieten Sie von 89!
Dieser Artikel ist verkauft Artikel anzeigen
Malerei

Anmelden oder registrieren um den Ertrag einzusehen

ähnlichen Artikel einstellen
Jaap de Ruig - olie op doek, gesigneerd r.o. (ingelijst) kaufen? Bieten Sie von 89!
Jaap de Ruig - olie op doek, gesigneerd r.o. (ingelijst) kaufen? Bieten Sie von 89!Jaap de Ruig - olie op doek, gesigneerd r.o. (ingelijst) kaufen? Bieten Sie von 89!Jaap de Ruig - olie op doek, gesigneerd r.o. (ingelijst) kaufen? Bieten Sie von 89!Jaap de Ruig - olie op doek, gesigneerd r.o. (ingelijst) kaufen? Bieten Sie von 89!Jaap de Ruig - olie op doek, gesigneerd r.o. (ingelijst) kaufen? Bieten Sie von 89!Jaap de Ruig - olie op doek, gesigneerd r.o. (ingelijst) kaufen? Bieten Sie von 89!Jaap de Ruig - olie op doek, gesigneerd r.o. (ingelijst) kaufen? Bieten Sie von 89!Jaap de Ruig - olie op doek, gesigneerd r.o. (ingelijst) kaufen? Bieten Sie von 89!
ähnlichen Artikel einstellen
  • Beschreibung
  • Jaap de Ruig (1909-1992)
Art des Kunstwerks Malerei
Zeitraum 1945 bis 1999
Technik Ölgemälde
Träger Canvas
Stil Klassisch
Thema Stillleben
Gerahmt Gerahmt
Maße 68 x 58 cm (h x b)
inkl. Rahmen 73 x 63 cm (h x b)
Signiert Hand signiert
Übersetzt mit Google Translate. Originaltext anzeigen .

Jaap de Ruig (1909-1992)

Bloemstilleven "Seringen en Gouden regen".
Olie op doek, gesigneerd rechtsonder
Afmetingen lijst: 63cm x 73cm
Status: Goed, is netjes ingelijst
Verzenden mogelijk

Over hemzelf:

Jacob (Jaap) de Ruig (Baarn, 10 mei 1909 - Baarn, 4 augustus 1992) werd vaak de 'Eemschilder' genoemd.
Jacob was getrouwd met Maria Christina (Tina) Zobel. Hij kreeg les van Van Neijenhuis, Gérard van Wijland en J.M.J. Bollinger. Jaap woonde zijn hele leven in Baarn en schilderde daar plaatsen als de Eem, Brink/markt, Laanstraat, Pekingtuin en Groeneveld. Ook portretteerde hij honderden Baarnaars, waaronder de familie Pierson en Wijsmuller.[1]
De Ruig volgde schilderlessen bij Van Neijenhuis, Gérard van Wijland en J.M.J. Bolinger. Jaap de Ruig schilderde (rivier)landschappen, portretten en (bloem)stillevens. Tevens werkte hij als beeldhouwer. Zijn stijl van schilderen is intuïtief, impressionistisch, maar ook realistisch.
TekenleraarTekenleraar was de Ruig op meerdere Baarnse scholen. In zijn atelier 'De Filosoof' bij zijn huis in de Sumatrastraat 5 gaf hij teken- en schilderlessen aan Baarnse kunstenaars. Daar kwam ook vaak de schilder Jim Frater. Jaap de Ruig exposeerde o.a. in Baarn, Hilversum en Laren (Hamdorff en Singer).
ErelidVan ongeveer 1968 tot 1981 was hij lid (en later erelid) van de Kunstenaarsvereniging Laren-Blaricum. Ook werd hij erelid van de Vereniging van Beeldende Kunstenaars Baarn en kunstenaarsvereniging Hilversum. De Ruig was in 1978 oprichter van het Individueel Creatief Centrum in Baarn[2].
Jaap de Ruig werd begraven op de Nieuwe algemene begraafplaats aan de Wijkamplaan in Baarn[3]. Op zijn grafmonument staat een afbeelding van een schilderspalet afgebeeld.

Zustand
ZustandGut
Het werk is in goede staat en netjes ingelijst.
Sendung
Abholen Die Arbeit kann vor Ort abgeholt werden. Als Käufer müssen Sie Ihr eigenes Verpackungsmaterial mitbringen. Der Standort ist: Maarssen, Niederlande
SendenPaketpost
Preis> 10 kg oder mehr als 1,00 x 0,50 Meter
Innerhalb von Niederlande 17,00 €

Garantie
GarantieBei der Einstellung des Loses erkläre ich, dass ich den bei Kunstveiling geltenden Garantiebedingungen hinsichtlich einer korrekten Beschreibung des angebotenen Loses, zustimme

Der Verkäufer übernimmt die volle Verantwortung für diesen Artikel. Kunstveiling bietet nur die Plattform für diese Transaktion an, die direkt mit dem Verkäufer abgerechnet werden muss. Mehr Information .