Bamana - Masque du Mali.

AcheterBamana - Masker mali.? Enchérissez de 30!
AcheterBamana - Masker mali.? Enchérissez de 30!AcheterBamana - Masker mali.? Enchérissez de 30!AcheterBamana - Masker mali.? Enchérissez de 30!AcheterBamana - Masker mali.? Enchérissez de 30!AcheterBamana - Masker mali.? Enchérissez de 30!AcheterBamana - Masker mali.? Enchérissez de 30!AcheterBamana - Masker mali.? Enchérissez de 30!AcheterBamana - Masker mali.? Enchérissez de 30!AcheterBamana - Masker mali.? Enchérissez de 30!AcheterBamana - Masker mali.? Enchérissez de 30!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Bamana
Type d'œuvre d'art Objets ethnographiques
Période 1945 à 1999
Technique Bois
Style Africain
Sujet Masque
Dimensions 32 x 19 x 10 cm (h x l x p)
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
De Bamana-maskers zijn traditionele maskers die worden gemaakt en gebruikt door de Bamana (ook wel Bambara genoemd), een etnische groep uit Mali, West-Afrika. Deze maskers spelen een centrale rol in hun culturele en spirituele praktijken, met name tijdens initiatierituelen, ceremonies ter ere van voorouders en rituelen die gericht zijn op vruchtbaarheid, bescherming en sociale harmonie.

Belangrijke kenmerken van Bamana-maskers:

1. Materiaal: De meeste Bamana-maskers worden uit hout gesneden en soms versierd met natuurlijke materialen zoals kaurischelpen, kralen, leer of vezels.


2. Stijl: De maskers zijn vaak geometrisch en abstract van vorm en symboliseren verschillende spirituele of symbolische entiteiten. Ze worden gekenmerkt door langgerekte gezichten, scherpe hoeken en uitstekende elementen zoals hoorns of oren.


3. Soorten maskers:

Chi Wara-masker: Een van de bekendste Bamana-maskers, dit masker stelt een mythische antilope voor en wordt gedragen tijdens landbouwceremonies ter ere van Chi Wara, een godheid die verband houdt met landbouw en vruchtbaarheid. Het masker symboliseert hard werk, de oogst en het belang van de landbouw in de gemeenschap.

Komo-masker: Dit masker wordt gebruikt door de Komo-vereniging, een geheime en machtige spirituele groep in de Bamana-cultuur. Deze maskers hebben vaak een dreigend uiterlijk en zijn bedoeld om boze geesten af te weren en de gemeenschap te beschermen.

Ntomo-masker: Dit masker wordt gedragen door jonge jongens tijdens hun inwijding tot volwassenheid. Het ontwerp is vaak eenvoudiger en heeft meerdere hoorns, die spirituele begeleiding symboliseren.



4. Symboliek: Bamana-maskers beelden vaak dieren of mythische wezens uit die eigenschappen zoals kracht, wijsheid of vruchtbaarheid vertegenwoordigen. De symboliek in de maskers speelt een cruciale rol in de verbinding van de gemeenschap met de natuur, de voorouders en de spirituele wereld.



Deze maskers zijn meer dan alleen artistieke creaties; ze zijn diep verweven met het sociale, religieuze en morele leven van de Bamana en fungeren als verbinding tussen de menselijke en de goddelijke wereld.

**Productbeschrijving:**  Bamara masker uit Mali.
Bekleed met latoenkoper. 

Afmetingen (hxbxd):  32x19x10 cm.

De staat:  In nette staat lichte beschadigingen komen voor. 

Gewicht:  

Wordt netjes verpakt verzonden.  

Voor verdere informatie zie foto's, zijn een onderdeel van de omschrijving.  

Voor verdere vragen, neem contact op.
État
ÉtatBon
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Heerhugowaard, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 2 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 6,95 €
Vers la Belgique 13,00 €
Vers l'Allemagne 13,00 €
Au sein de l'Europe 13,00 €
Vers le monde entier 25,25 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations .

Bamana 

Tous les lots de cette tribu (1)

Mis en vente par  Lussovintageantiek
Membre depuis 2024
16 lots vendus
Tous les lots (4)
19
32
10