Christine Spierings, gouache op papier, ingelijst. - Vendu

AcheterChristine Spierings, gouache op papier, ingelijst.? Enchérissez de 50!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Peintures

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterChristine Spierings, gouache op papier, ingelijst.? Enchérissez de 50!
AcheterChristine Spierings, gouache op papier, ingelijst.? Enchérissez de 50!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Ongespecificeerd
Type d'œuvre d'art Peintures
Période 1945 à 1999
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Christine Spierings werd geboren in Tilburg in 1943. Ze tekende en schilderde al heel haar leven, maar toen ze meer succes kreeg, koos zij ervoor om in het begin van de tachtig jaar een professional te worden. Op dat moment was ze, net als nu, woonachtig in Amsterdam. In 1983 werd ze gekozen als lid van de St. Lucasvereniging in Amsterdam en kreeg zij haar eerste groepsexpositie in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Ook in dat jaar kreeg ze haar eerste solo expositie in Galerie d'Egelantier in Amsterdam.

Vanaf het begin af aan schildert Christine kleurrijk en is beïnvloed door Cobra en de Nieuwe Wilde Schilders uit Nederland en Duitsland. Haar werk is vooral figuratief te noemen hoewel ze ook haar abstracte periodes heeft. I n 1984 is zij met een vriendin een eigen galerie begonnen in de Jordaan, in Amsterdam met de naam Galerie Bernard Mantz. Hier kwam zij in contact met andere kleurrijke Nederlandse schilders.

In de jaren '90 werd ze geïnspireerd door de multiculturele bevolking van Amsterdam en is uitgegroeid tot een figuratieve, expressionistische schilder. Omdat ze altijd heel direct schildert, zijn veel van haar schilderijen een interpretatie van momenten uit haar leven. Opmerkelijk is niet alleen de schoonheid en kracht van haar geschilderde figuren, maar ook de diepere gevoelens die op de weergegeven gezichten te zien zijn. Christine Spierings lijkt de mogelijkheid te hebben om in een korte tijd veel invloeden te absorberen zonder zichzelf te verliezen.

Gouache op papier 49x64 cm. Gesigneerd en met passepartout ingelijst in blankhouten lijst. Aangekocht bij Galerie Mantz in 1987. Uitsluitend afhalen of, tegen kostprijs bezorgen, door heel Nederland.

 

Expédition
EnvoiEn raison de sa taille ou de sa fragilité, il n'est pas possible d'envoyer cet article par courrier ordinaire.

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations .

Ongespecificeerd


Mis en vente par  Hans1958
Membre depuis 2013
49 lots vendus
Tous les lots (0)