Hannes Postma - grand dessin à la craie pastel 1977 "modèle nu sur la plage" signé

AcheterHannes Postma - grote 1977 pastel krijttekening "naakt model aan het strand" gesigneerd? Enchérissez de 70!
AcheterHannes Postma - grote 1977 pastel krijttekening "naakt model aan het strand" gesigneerd? Enchérissez de 70!AcheterHannes Postma - grote 1977 pastel krijttekening "naakt model aan het strand" gesigneerd? Enchérissez de 70!AcheterHannes Postma - grote 1977 pastel krijttekening "naakt model aan het strand" gesigneerd? Enchérissez de 70!AcheterHannes Postma - grote 1977 pastel krijttekening "naakt model aan het strand" gesigneerd? Enchérissez de 70!AcheterHannes Postma - grote 1977 pastel krijttekening "naakt model aan het strand" gesigneerd? Enchérissez de 70!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Hannes Postma (1933-2020)
Type d'œuvre d'art Dessins / Aquarelles
Année 1978
Technique Pastel/Craies
Support Papier
Encadré Non encadré
Dimensions 50 x 65 cm (h x l)
Signé Signé à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
  • Grote pastelkrijt op papier van Hannes Postma uit 1977. Afmetingen blad H50 x B65. Het werk is rechtsonder gesigneerd en gedateerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt 100% gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag worden meegestuurd.  

Hannes Postma, geboren in 1933 te Haarlem, studeerde aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Zijn oeuvre bestaat uit schilderijen van olieverf op linnen, sculpturen van ijzer en gips, zeefdrukken en etsen. In de jaren '60 verwierf de kunstenaar veel bekendheid met zijn series kleuretsen.
Van 1973 tot 1978 heeft Postma de series 'zeeschilderijen' gemaakt. Hij behoorde gedurende deze periode tot de 'Hoek van Hollandse school', een anarchistische kunstgroepering bestaande uit kunstenaars die niet beïnvloed wilden worden door invloeden van buitenaf, zowel van tradities als docenten.
Enkele jaren later zocht Postma aansluiting bij de Nieuwe Figuratie. Zoals kenmerkend voor de kunst van de schilders die behoorden tot deze groepering, combineerde Postma figuratieve en abstracte elementen in zijn werken. In zijn abstracte creaties kan de toeschouwer af en toe herkenbare, figuratieve motieven vinden, zoals mensfiguren, torso's of ledematen. De disproportionele mensfiguren, die zijn uitgerekt of juist samengeperst, lijken te zweven door de ruimte. Typerend voor de stijl van Postma is het gebruik van fantasierijke vormen. De kunstwerken zijn veelal gelaagd en strepen druipende verf zijn goed te zien. Andere kenmerken voor de kunst Postma, en van de Nieuwe Figuratie, zijn de spanning tussen het platte vlak en de illusie van ruimte, en het sprankelende kleurgebruik.
Naast beeldend kunstenaar is Postma van 1971 tot 1988 docent geweest aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Zijn werk is vertegenwoordigd in de collecties van bedrijven, particulieren, instellingen en musea, waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam, het Stedelijk Museum te Amsterdam, het Frans Hals Museum in Haarlem, het Gemeentemuseum Den Haag en het Museum van Moderne Kunst Arnhem. In 1967 werd het boek 'Hocus Focus' gepubliceerd, een boek over de kunst van Postma.




État
ÉtatTrès bon
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Purmerend, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
Prix> 10KG ou plus grand que 1.00 x 0.50 mètre
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 17,00 €
Vers la Belgique 15,00 €
Vers l'Allemagne 40,00 €
Au sein de l'Europe 40,00 €
Vers le monde entier 75,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations .