Herman Dijkjans - Boerderij te Warnsveld - Vendu

AcheterHerman Dijkjans - Boerderij te Warnsveld? Enchérissez de 35!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Estampes (Signé à la main)

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterHerman Dijkjans - Boerderij te Warnsveld? Enchérissez de 35!
AcheterHerman Dijkjans - Boerderij te Warnsveld? Enchérissez de 35!AcheterHerman Dijkjans - Boerderij te Warnsveld? Enchérissez de 35!AcheterHerman Dijkjans - Boerderij te Warnsveld? Enchérissez de 35!AcheterHerman Dijkjans - Boerderij te Warnsveld? Enchérissez de 35!AcheterHerman Dijkjans - Boerderij te Warnsveld? Enchérissez de 35!AcheterHerman Dijkjans - Boerderij te Warnsveld? Enchérissez de 35!AcheterHerman Dijkjans - Boerderij te Warnsveld? Enchérissez de 35!AcheterHerman Dijkjans - Boerderij te Warnsveld? Enchérissez de 35!AcheterHerman Dijkjans - Boerderij te Warnsveld? Enchérissez de 35!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Herman Dijkjans (1889-1966)
Type d'œuvre d'art Estampes (Signé à la main)
Période 1900 à 1944
Technique Gravure/Aquatinte
Support Papier
Style Classique
Sujet Paysage
Encadré Encadré
Dimensions 19 x 27 cm (h x l)
incl. cadre 30 x 37 cm (h x l)
Signé Signé à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Herman Dijkjans werd op 13 mei 1889 in de Polsbroek, een volkswijk van Zutphen, geboren en is in ”Huis Anja” aan de Deventerweg op 26 november 1966, eveneens in Zutphen overleden. Hij was zoon van een bakker en voorbestemd om zijn vader in de bakkerij in de Polsbroek op te volgen.
Ondanks de toekomstverwachtingen van vader wilde Dijkjans toch liever kunstschilder worden. Omdat hij van het tekenen rustig werd, stimuleerde moeder zijn tekenwerk en zorgde telkens voor potloden en papier. Maar vader bleef aandringen hem in de zaak op te volgen. Hij liep weg en ging met een reizend circus mee.
Al snel werd hij gevonden en kreeg Dijkjans alsnog toestemming om schilder te worden. Tenminste rijtuig- en decoratieschilder. Hij heeft dan ook een lange tijd als decoratieschilder gewerkt.
Dit betreft een door hem vervaardigde ets uit 1944. Voorstellende een boerderij te Warnsveld. Gesigneerd aan de rechterzijde direct onder de ets. De afmetingen van deze ets zijn: 27 cm x 19 cm. De ets is geplaatst in een passe-partout en is vervolgens ingelijst en voorzien van glas. Inclusief de lijst zijn de afmetingen: 37 cm x 30 cm. Wel ouderdomssporen aanwezig.
État
ÉtatRaisonnable
Conditie van deze ets is redelijk. Ets is door vochtinvloeden wat gerimpeld
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Wapenveld, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 10 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 11,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations .

Herman Dijkjans (1889-1966) 

Néerlandais Néerlandais

Mis en vente par  rahoekstra_kunst8
Membre depuis 2017
104 lots vendus
Tous les lots (0)
37 cm
30 cm
27 cm
19 cm