Niet of onleesbaar gesigneerd - De Schoenmaker - 1850 - Gemonogrammeerd - Verkocht

Niet of onleesbaar gesigneerd - De Schoenmaker - 1850 - Gemonogrammeerd kopen? Bied vanaf 10!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Niet of onleesbaar gesigneerd - De Schoenmaker - 1850 - Gemonogrammeerd kopen? Bied vanaf 10!
Niet of onleesbaar gesigneerd - De Schoenmaker - 1850 - Gemonogrammeerd kopen? Bied vanaf 10!Niet of onleesbaar gesigneerd - De Schoenmaker - 1850 - Gemonogrammeerd kopen? Bied vanaf 10!Niet of onleesbaar gesigneerd - De Schoenmaker - 1850 - Gemonogrammeerd kopen? Bied vanaf 10!Niet of onleesbaar gesigneerd - De Schoenmaker - 1850 - Gemonogrammeerd kopen? Bied vanaf 10!Niet of onleesbaar gesigneerd - De Schoenmaker - 1850 - Gemonogrammeerd kopen? Bied vanaf 10!Niet of onleesbaar gesigneerd - De Schoenmaker - 1850 - Gemonogrammeerd kopen? Bied vanaf 10!Niet of onleesbaar gesigneerd - De Schoenmaker - 1850 - Gemonogrammeerd kopen? Bied vanaf 10!Niet of onleesbaar gesigneerd - De Schoenmaker - 1850 - Gemonogrammeerd kopen? Bied vanaf 10!Niet of onleesbaar gesigneerd - De Schoenmaker - 1850 - Gemonogrammeerd kopen? Bied vanaf 10!Niet of onleesbaar gesigneerd - De Schoenmaker - 1850 - Gemonogrammeerd kopen? Bied vanaf 10!Niet of onleesbaar gesigneerd - De Schoenmaker - 1850 - Gemonogrammeerd kopen? Bied vanaf 10!Niet of onleesbaar gesigneerd - De Schoenmaker - 1850 - Gemonogrammeerd kopen? Bied vanaf 10!Niet of onleesbaar gesigneerd - De Schoenmaker - 1850 - Gemonogrammeerd kopen? Bied vanaf 10!Niet of onleesbaar gesigneerd - De Schoenmaker - 1850 - Gemonogrammeerd kopen? Bied vanaf 10!Niet of onleesbaar gesigneerd - De Schoenmaker - 1850 - Gemonogrammeerd kopen? Bied vanaf 10!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Niet of onleesbaar gesigneerd
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1850
TechniekOlieverf
DragerPaneel
StijlKlassiek
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen25 x 20 cm (h x b)
Incl. lijst42 x 37 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Liefhebbers van de 19e-eeuwse Hollandse School zullen gecharmeerd zijn van dit schilderij, gedateerd rond 1850 en voorzien van het monogram I.A.V.K. Het kunstwerk brengt ons terug naar een tijdperk waar ambacht en huiselijkheid de essentie van het dagelijks leven vormden. Het schilderij verbeeldt een schoenmaker, diep in concentratie, vergezeld door een vrouw, mogelijk zijn echtgenote, in een scène die zowel de intimiteit van hun relatie als hun gedeelde bestaan benadrukt.

De compositie is typerend voor de periode met een nadruk op de beroepen en het dagelijks leven van de gewone mens. De afbeelding is realistisch, met een aandacht voor de kleinste details, van de schoenmaker's gereedschap tot de huiselijke voorwerpen op de achtergrond. De kunstenaar heeft met een subtiel palet van voornamelijk aardse tinten gewerkt, die warmte en een gevoel van huiselijkheid uitstralen. De lichtval die de ruimte binnenvalt, benadrukt de textuur van houten vloeren en de plooien in de kleding, een bewijs van de technische bekwaamheid van de kunstenaar.

De lijst waarin het schilderij zich bevindt, is rijkelijk versierd en past bij de esthetiek van de tijd, wat extra historische en esthetische waarde aan het stuk toevoegt. Dit werk biedt een blik op het verleden, vastgelegd met een sensibiliteit die zowel de schoonheid in de eenvoud van het ambachtelijke werk als de subtiele dynamiek tussen de personages eert.

Als stille getuigen van het leven in de 19e eeuw, spreekt dit schilderij tot de toeschouwer met een stille kracht en nodigt uit tot reflectie op het verleden. Dit lot is een must-have voor de verzamelaar met een passie voor historische Nederlandse kunst en biedt een unieke kans om eigenaar te worden van een stukje cultureel erfgoed.

Stijlgenoten: Barend Cornelis Koekkoek, Andreas Schelfhout, en Wijnand Nuijen, Jan Steen

Stijlgenoten: Charles Leickert, Andreas Schelfhout, Anton Mauve, Constan Gabriel, Jozef Israels, Jozef Israëls

Het werk "De Schoenmaker" zit is een vergulde goudbronzen lijst met gipsen ornamenten

Totale afmetingen: 42x37cm

Verzending in professionele verpakking via DPD pakketservice
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 25,00
Naar Duitsland € 25,00
Europese Unie € 25,00
Wereldwijd € 65,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Niet of onleesbaar gesigneerd 

Alle items van deze kunstenaar (52)

Geplaatst door  SonorArtBV
Lid sinds 2023
11 verkochte items
Alle items van deze verkoper (4)
37 cm
42 cm
20 cm
25 cm