Albert De Vos - In het kielzog

Albert De Vos - In het kielzog kopen? Bied vanaf 550!
Albert De Vos - In het kielzog kopen? Bied vanaf 550!Albert De Vos - In het kielzog kopen? Bied vanaf 550!Albert De Vos - In het kielzog kopen? Bied vanaf 550!Albert De Vos - In het kielzog kopen? Bied vanaf 550!Albert De Vos - In het kielzog kopen? Bied vanaf 550!Albert De Vos - In het kielzog kopen? Bied vanaf 550!Albert De Vos - In het kielzog kopen? Bied vanaf 550!Albert De Vos - In het kielzog kopen? Bied vanaf 550!Albert De Vos - In het kielzog kopen? Bied vanaf 550!Albert De Vos - In het kielzog kopen? Bied vanaf 550!Albert De Vos - In het kielzog kopen? Bied vanaf 550!Albert De Vos - In het kielzog kopen? Bied vanaf 550!Albert De Vos - In het kielzog kopen? Bied vanaf 550!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Albert De Vos (1868-1950)
Type kunstwerk Schilderij
Periode 1900 t/m 1944
Techniek Olieverf
Drager Canvas (Doek)
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 40 x 60 cm (h x b)
Incl. lijst 54 x 74 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Albert Isidore De Vos was een Belgische kunstenaar die geboren is in 1868 te Oostakker en die overleden is in 1950 te Gent. Hij was een schilder. Was de broer van de toondichter Isidore De Vos. Opleiding aan de Academie te Gent. Hield van de zee en het vissersleven en trok vaak mee op nachtelijke visvangst. Vond zijn inspiratie dan ook vooral in de zee en het vissersleven. Uit de pers : “Hij weet wat een holle zee beduidt, die haar baren driftig opsmijt onder de grimmige branding, waarin zij met kleuren van koper en vitriool oploeit. En hij weet even perfect wat een ‘poëtische zee’ te vertellen heeft, die zich als met een vrouwelijke elegantie hult in de wazige lichtsluier van morgen of avond” en “Dit is karakteristiek van zijn marines: ze zijn zekere stemmingsbeelden, muzikale impressies, intimiteitskunst waarin nochtans een ruim hart van een Vlaamse romanticus klopt”. (J. Crick) Ook zijn echtgenote Judith De Bruycker was schilderes. Nam o.m. deel aan de Salons te Gent. Was tot in de jaren ’30 leraar aan de Academie te Eeklo. Vermeld in CRICK, BAS II en Twee eeuwen signaturen van Belgische kunstenaars.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Antwerpen, België
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen België € 5,60
Naar Nederland € 15,20
Naar Duitsland € 15,20
Europese Unie € 31,60
Wereldwijd € 46,80

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Albert De Vos (1868-1950) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  Pozart
Lid sinds 2018
0 verkochte items
Alle items (4)
74 cm
54 cm
60 cm
40 cm