Amaranth Roslyn Ehrenhalt - Wij vertrekken over 9 dagen

Amaranth Roslyn Ehrenhalt - We leave in 9 days kopen? Bied vanaf 1250!
Amaranth Roslyn Ehrenhalt - We leave in 9 days kopen? Bied vanaf 1250!Amaranth Roslyn Ehrenhalt - We leave in 9 days kopen? Bied vanaf 1250!Amaranth Roslyn Ehrenhalt - We leave in 9 days kopen? Bied vanaf 1250!Amaranth Roslyn Ehrenhalt - We leave in 9 days kopen? Bied vanaf 1250!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Amaranth Roslyn Ehrenhalt (1928-2021)
Type kunstwerk Schilderij
Jaartal 1974
Techniek Gouache
Drager Papier
Stijl Expressionistisch
Onderwerp Abstract
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 74 x 55 cm (h x b)
Incl. lijst 95 x 73 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Vertaald met Google Translate. Originele tekst tonen .
Een werk uit 1974 van de productieve Amerikaanse kunstenaar Amaranth Ehrenhalt, een fascinerende figuur die als jonge kunstenaar in New York Jackson Pollock, Lee Krasner en Willem de Kooning kende en sterk beïnvloed werd, maar later het grootste deel van zijn leven doorbracht met werken in Parijs. Een fantastische dwaasheid van levendige kleuren met tekst, inclusief de titel, rechtsboven en zijn handtekening linksboven, beide schijnbaar een integraal onderdeel van het werk en geen bijzaak. Over de kunstenaar: Amaranth-Roslyn Ehrenhalt, geboren in 1928 in Newark en stierf in 2021 in Manhattan, is een belangrijke Amerikaanse abstract-expressionistische kunstenaar. Ze studeerde in 1951 af aan de Universiteit van Pennsylvania en begon haar carrière in de jaren vijftig in New York, in een tijd waarin het abstract expressionisme groot succes genoot op het hedendaagse toneel. Vervolgens verhuisde ze naar Parijs, waar ze kunstenaars als Sonia Delaunay, Yves Klein en Alberto Giacometti ontmoette. Zijn werk toont zijn Europese en Amerikaanse invloeden, in termen van abstractie, lyriek en kleur. Zijn levendige schilderijen, bewoond door motieven die planeten en sterren oproepen, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek naar kleur en vorm, met name met behulp van litho's en aquarellen. Ze heeft deelgenomen aan tal van tentoonstellingen over de hele wereld, waaronder een solotentoonstelling in de Anita Shapolsky-galerij in New York in 2012, de groepstentoonstelling Elles fait l'abstraction in het Centre Pompidou in Parijs in 2021, en in de Whitechapel Gallery in Londen in 2021. 2023.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Arrodets ez angles, Frankrijk
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Frankrijk € 8,70
Naar België € 19,50
Naar Duitsland € 19,50
Europese Unie € 19,50
Wereldwijd € 38,80

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Amaranth Roslyn Ehrenhalt (1928-2021) 

Amerikaans Amerikaans Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  Celo
Lid sinds 2024
2 verkochte items
Alle items (11)
73 cm
95 cm
55 cm
74 cm