Ap Sok - Linosnede, Jager met hond.

Ap Sok - Linosnede, Jager met hond. kopen? Bied vanaf 35!
Ap Sok - Linosnede, Jager met hond. kopen? Bied vanaf 35!Ap Sok - Linosnede, Jager met hond. kopen? Bied vanaf 35!Ap Sok - Linosnede, Jager met hond. kopen? Bied vanaf 35!Ap Sok - Linosnede, Jager met hond. kopen? Bied vanaf 35!Ap Sok - Linosnede, Jager met hond. kopen? Bied vanaf 35!Ap Sok - Linosnede, Jager met hond. kopen? Bied vanaf 35!Ap Sok - Linosnede, Jager met hond. kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ap Sok (1917-2004)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Periode 1945 t/m 1999
Techniek Hout/Linosnede
Drager Papier
Onderwerp Landschap
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 45.5 x 57 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd


Informatie over de kunstenaar:
Albertus Marie (Ap) Sok (Amsterdam, 14 januari 1917 - Voorburg, 29 april 2004) was een Nederlands graficus, tekenaar, pentekenaar, lithograaf, etser en vervaardiger van houtsneden. 
Opleiding: Rijksacademie van Beeldende Kunsten (Amsterdam) en de Academie voor Beeldende Kunsten (Rotterdam). Leerling van o.a. Antoon Derkzen van Angeren.
Ap Sok gaf les aan de Rietveld Academie in Amsterdam en was daar de oprichter van de afdeling grafiek. Hij was leraar van o.a. Wijnand Wansink, Laetitia de Haas, Frans de Boo, Louise Kaiser, Hans van Eck en Gea Karhof.
Naast werk in opdracht maakte hij ook kakemono’s, Japans voor lengteschilderingen, welke in diverse nationale en internationale collecties zijn opgenomen.
Hij maakte samen met Wim Noordhoek, Enno Brokke en Jan Gregoor deel uit van de kern van de Cuijkse Groep, een groep kunstenaars met als inspiratiebron het Land van Cuijk.
Prijzen: verzetsprijs voor grafiek van de Stichting Kunstenaarsverzet (1954) en de culturele prijs van de gemeente Arnhem (1959).
Ap Sok was lid van kunstenaarsvereniging De Haagse Kunstkring.
Literatuur: Scheen 1969-1970 , dl. 2, p. 369 (als: Sok, Albertus Marie ('Ap'); Jacobs 1993.
Conditie
ConditieGoed
In goede staat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 14,50
Naar Duitsland € 16,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .