Astrid Engels - geen titel - Verkocht

Astrid Engels - geen titel kopen? Bied vanaf 75!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Astrid Engels - geen titel kopen? Bied vanaf 75!
Astrid Engels - geen titel kopen? Bied vanaf 75!Astrid Engels - geen titel kopen? Bied vanaf 75!Astrid Engels - geen titel kopen? Bied vanaf 75!Astrid Engels - geen titel kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Astrid Engels (1941)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 1993
Techniek Zeefdruk
Drager Geschept Papier
Ingelijst Alleen in Passe-partout
Afmetingen 63 x 90.5 cm (h x b)
Passe-partout 70 x 92 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage 64/250
Prachtig en kleurrijk werk van Astrid Engels, nummer 64 uit een oplage van 250. Gelijksoortige werken zijn te koop via de kunstenaar voor ongeveer € 750,00. In de periode van 1984 tot 1999 exposeerde zij in binnen- en buitenland. Vanaf 2000 exposeert ze haar nieuwste werk uitsluitend via haar website en in haar eigen studio te Huizen voor bezichtiging /verkoop en/of opdrachten.


Als je onderstaand verhaal leest, dan herken je de kunstenaar zeker in dit werk. 
Bron: Astrid Engels 

In de loop der jaren heeft Astrid Engels een indrukwekkend oeuvre bijeen geschilderd.
Keer op keer toont deze bekende Nederlandse kunstenares groei en verandering in haar oeuvre. Ze laat zich niet leiden door diverse stromingen in de hedendaagse kunst maar blijft haar eigen kenmerkende stijl verder ontwikkelen en uitbouwen.
Haar inspiratie vindt ze in die onweerstaanbare aantrekkingskracht van de heilige en gewijde plaatsen in de wereld, waar religie, astronomische kennis, techniek en cultuur haar verbeeldingskracht onverminderd blijven prikkelen en inspireren, ieder met hun eigen goden en godinnen die aan de basis staan van de vele mythen, legendes en rituelen.
Ze reist regelmatig naar de restanten van oude beschavingen. Van de reusachtige menhirs in Stonehenge naar de geheime wouden in China. In de talrijke tempels van Vietnam en Cambodja ontdekte ze hoe de godenverering het leven van gelovigen kan inkleuren. In het geheimzinnige Afrikaanse continent zocht ze de magische rotstekeningen en beleefde met medicijnmannen de voorouder verering in donkere cultus grotten. De cultuur in Indonesië schonk haar -door de diep religieuze beleving- een spiritueel werkkapitaal voor haar penseel en in het mysterieuze oude Egypte verankerde zich de betoverende schoonheid uit het verleden. Ze beklom in Zuid Amerika de woeste ruines der Azteken en Maya’s en de maanverlichte tempels in Griekenland en Rome gaven haar een schat aan inspiratie. Al die indrukken en ervaringen wereldwijd opgedaan komen in haar schilderijen tot leven . Astrid studeerde na haar middelbare schoolopleiding Italiaans. Als beeldend kunstenaar is zij autodidact.
In 1965 won Astrid Engels, in 5 televisie-uitzendingen, als archeologe op eigen vakgebied een wetenschapsquiz over het Oude Egypte en in het bijzonder Farao Toetanchamon.
Zij won in 1992 de Movado Museum Prijs.
Astrid heeft in het verleden regelmatig geëxposeerd in diverse galerieën Nationaal en Internationaal.

Conditie
ConditieZeer Goed
Prachtig, kleurrijk werk in zeer goede staat.  Het werk heeft altijd in vrij donkere ruimte gehangen; derhalve geen verkleuringen.


Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Delft, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Astrid Engels (1941) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (4)

Geplaatst door  Voorthuijzen
Lid sinds 2020
6 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
92 cm
70 cm
90.5 cm
63 cm