Christiaan Cornelis Kannemans - Zeeschepen op ruwe zee

Christiaan Cornelis Kannemans - Zeeschepen op ruwe zee kopen? Bied vanaf 3500!
Christiaan Cornelis Kannemans - Zeeschepen op ruwe zee kopen? Bied vanaf 3500!Christiaan Cornelis Kannemans - Zeeschepen op ruwe zee kopen? Bied vanaf 3500!Christiaan Cornelis Kannemans - Zeeschepen op ruwe zee kopen? Bied vanaf 3500!Christiaan Cornelis Kannemans - Zeeschepen op ruwe zee kopen? Bied vanaf 3500!Christiaan Cornelis Kannemans - Zeeschepen op ruwe zee kopen? Bied vanaf 3500!Christiaan Cornelis Kannemans - Zeeschepen op ruwe zee kopen? Bied vanaf 3500!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Christiaan Cornelis Kannemans (1812-1884)
Type kunstwerk Schilderij
Periode 1800 t/m 1899
Techniek Olieverf
Drager Canvas (Doek)
Stijl Romantisch
Onderwerp Zeegezicht
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 90 x 128 cm (h x b)
Incl. lijst 100 x 140 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Kannemans krijgt zijn eerste lessen van kunstschilder Jacob Bernardus Frederiks (1790- 1827), zoon van de eerder besproken Jan Hendrik Frederiks (1751-1817). Hij trouwt op 19-jarige leeftijd met Delphina van Dooremael en verdient de kost als huisschilder en glazenmaker. In de loop der tijd ontwikkelt hij zich tot kunstschilder maar is voornamelijk autodidact. In 1840 durft hij het aan, mede op advies van de bekende Haagse schilder van kerkinterieurs Johannes Bosboom (1817-1891) en gesteund door de voorzitter van de Bredase Kamer van Koophandel J.A. van der Burgh, om zich volledig aan de schilderkunst te wijden. Zijn winkel wordt veranderd in een atelier. In 1843 doet hij voor de eerste keer mee met tentoonstellingen van werken van Levende Meesters in Zwolle en Antwerpen. In Breda wordt in 1845 werk van hem getoond.Blijkbaar blijven deze tentoonstellingen niet onopgemerkt want generaal baron H.G. Nahuys van Burgst (1782-1858), eigenaar van het landgoed Burgst bij Breda, en koning Willem II (1792-1849), stellen hem in staat studiereizen naar Engeland en langs de Franse en Nederlandse kust te maken. Kannemans specialiseert zich in zeestukken, rivier- en havengezichten.

Conditie
ConditieRedelijk
Schilderij behoeft restauratie, opgave was een bedrag rond de 650 euro
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Uithoorn, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .