Cole Morgan - Yellow Arc

Cole Morgan - Yellow Arc kopen? Bied vanaf 250!
Cole Morgan - Yellow Arc kopen? Bied vanaf 250!Cole Morgan - Yellow Arc kopen? Bied vanaf 250!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Cole Morgan (1950)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 1992
Techniek Zeefdruk
Drager Papier
Stijl Abstract
Onderwerp Abstract
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 75 x 55 cm (h x b)
Incl. lijst 85 x 65 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage 75
Cole Morgan (New York City, 1950) is een Amerikaanse kunstschilder. Cole Morgan ontving zijn titel, Bachelor of Arts, in 1971 aan de Universiteit van New Mexico in Albuquerque. Daarna verhuisde hij naar Europa, studeerde kunstgeschiedenis en lithografie in Florence, Italië en volgde lessen aan de Vrije Academie in Den Haag in 1973 en 1974. Na zijn studie gaf hij les in tekenen en schilderen aan de York Road School in Dublin, Ierland. Hij schildert in de stijl van het abstract expressionisme. Cole gebruikt collagetechnieken zoals die aan het begin van de 20e eeuw hun intrede deden. Zijn composities bestaan uit verschillende lagen, altijd gebaseerd op mathematische wetmatigheden. Schelpen, veren, steentjes, stukjes papier, karton of hout, soms ook huizen en kerkjes vormen de figuratieve elementen. Zijn werk is te zien in tentoonstellingen over de gehele wereld zoals in Seoel, Zurich, Maastricht (TEFAF), Keulen, Dublin, Hongkong, San Francisco, Amsterdam, Peking en Chicago. In 1992 ontving hij de Van Ommeren-de Voogt Prijs. Cole woont momenteel in Antwerpen, België.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Cole Morgan (1950) 

Nederlands NederlandsAmerikaans Amerikaans Alle items van deze kunstenaar (4)

Geplaatst door  Hartart
Lid sinds 2016
2 verkochte items
Alle items van deze verkoper (5)
65 cm
85 cm
55 cm
75 cm