Dietz Edzard - Ets: Naakt - Verkocht

Dietz Edzard - Ets: Naakt kopen? Bied vanaf 45!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Dietz Edzard - Ets: Naakt kopen? Bied vanaf 45!
Dietz Edzard - Ets: Naakt kopen? Bied vanaf 45!Dietz Edzard - Ets: Naakt kopen? Bied vanaf 45!Dietz Edzard - Ets: Naakt kopen? Bied vanaf 45!Dietz Edzard - Ets: Naakt kopen? Bied vanaf 45!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Dietz Edzard (1893-1963)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 1920
Techniek Ets
Drager Papier
Stijl Klassiek
Onderwerp Naakt
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 37.5 x 28 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage 14/20
Ets van Dietz Edzard. Nummer: 14/20. "Naakt". Afmetingen blad: H37,5 x b28 cm. Afmetingen voorstelling: H3,5 x b23,5cm. Het werk is rechts onderaan, met potlood, gesigneerd en gedateerd ('20) door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


Dietz Edzard was de zoon van de Bremen-advocaat Conrad Edzard (* 1858, † 1930). Hij studeerde vanaf 1911 bij Max Beckmann in Berlijn en werkte vervolgens in Nederland. In 1927 ging hij naar Frankrijk in de Provence . In 1929 werden zijn werken tentoongesteld in de Jeu de Paume , een verzameling impressionistische kunst in Parijs. In 1930 keerde hij terug naar Berlijn, maar ging later naar Parijs , waar hij zich vestigde en woonde en exposeerde tot het einde van zijn leven (Galerie Durand-Ruel). Tijdens de Tweede Wereldoorlog bevond hij zich in het internerings- en deportatiekamp Les Milles in Zuid-Frankrijkgeïnterneerd. Zijn werken zijn te vinden in musea in Grenoble , Bremen, Hamburg en Wuppertal , evenals in vele Amerikaanse en Canadese privécollecties, waar hij de meeste van zijn werken verkocht. Zijn onderwerpen: theater, circus, vrouwen en kinderen, dansers, Venetiaanse stillevens, bloemen. De historicus Birgi Neumann-Dietzsch ontdekte tijdens onderzoek dat vijf schilderijen van de schilder werden beschouwd als gedegenereerd en vernietigd onder de nazi's.
Conditie
ConditieGoed
De ets is in goede staat. Linksboven zit een vouw in het papier. Zie foto's.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 12,95

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Dietz Edzard (1893-1963) 

Duits Duits

Geplaatst door  Tokkel
Lid sinds 2014
1234 verkochte items
Alle items van deze verkoper (45)
28 cm
37.5 cm