Eric Wittenberns - Geruis. Ergens huilt de wereld - Verkocht

Eric Wittenberns - Geruis. Ergens huilt de wereld kopen? Bied vanaf 10!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Eric Wittenberns - Geruis. Ergens huilt de wereld kopen? Bied vanaf 10!
Eric Wittenberns - Geruis. Ergens huilt de wereld kopen? Bied vanaf 10!Eric Wittenberns - Geruis. Ergens huilt de wereld kopen? Bied vanaf 10!Eric Wittenberns - Geruis. Ergens huilt de wereld kopen? Bied vanaf 10!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Eric Wittenberns (1951)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 1993
Techniek Gemengde Druktechniek
Drager Papier
Stijl Expressionistisch
Onderwerp Tekst
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 46 x 35 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage 2
Eric Wittenberns
Geruis
Ergens huilt de wereld
Gestempeld
Oplage: 2
Gesigneerd
Afmetingen beeld: 46 x 35 cm
Afmetingen papier: 70 x 50 cm
1993
Plano

Eric Wittenberns
In 1975 werd Salix Alba (Eric Wittenberns 1951-2021 en Hans Uijtdewilligen) lid van Stichting Drukwerk in de Marge. Door dat lidmaatschap ontstonden er contacten met andere drukkers en marginale uitgevers. Er werden beurzen georganiseerd zoals de Markt voor kleine uitgevers in Paradiso in Amsterdam en het Small Press Festival in Utrecht. Dat festival vond plaats in het museum voor Hedendaagse Kunst in Utrecht. Het werd jaarlijks georganiseerd onder de bezielende leiding van conservator en dichter Wouter Kotte. Eric kwam tijdens deze manifestaties in contact met het werk van Emile Puettmann.
Eind jaren zeventig werkte Eric mee aan een fotografische herdruk van The Next Call (uitgeverij Reflex, Utrecht in samenwerking met het Stedelijk Museum) van de Groningse typograaf/drukker H.N. Werkman. The Next Call was een avant-garde tijdschrift dat Werkman in de jaren ’20 drukte en verstuurde naar collega kunstenaars. Hij experimenteerde met typografie. Het werk van de Rotterdamse typograaf Emile Puettmann en de Groningse drukker H.N. Werkman inspireerde Eric. Ook het werk van Frans de Jong (Drukhuis, Amsterdam) bewonderde hij.
Eric gebruikte in zijn grafische werk letters en andere drukvormen. Later paste hij dat ook toe in zijn schilderijen. Hij stempelde met de hand of drukte zijn typografische werk op de Korrex cilinder proefpers. In zijn typografische werk gebruikte hij naast etsen en houtsneden diverse loden en houten letters. Hij sneed ook een lettertype die hij gebruikte in zijn typografische experimenten.

Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Vianen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 25,00
Naar Duitsland € 25,00
Europese Unie € 25,00
Wereldwijd € 65,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .