Francois Fiedler - Heraclitus

Francois Fiedler - Heraclitus kopen? Bied vanaf 100!
Francois Fiedler - Heraclitus kopen? Bied vanaf 100!Francois Fiedler - Heraclitus kopen? Bied vanaf 100!Francois Fiedler - Heraclitus kopen? Bied vanaf 100!Francois Fiedler - Heraclitus kopen? Bied vanaf 100!Francois Fiedler - Heraclitus kopen? Bied vanaf 100!Francois Fiedler - Heraclitus kopen? Bied vanaf 100!Francois Fiedler - Heraclitus kopen? Bied vanaf 100!Francois Fiedler - Heraclitus kopen? Bied vanaf 100!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Francois Fiedler (1921-2001)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 1973
Techniek Ets
Drager Papier
Stijl Abstract
Onderwerp Abstract
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 28 x 19 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Vertaald met Google Translate. Originele tekst tonen .
François FIEDLER - "Héraclite. Compositie6"
Originele ets op Arches-papier.
Handgesigneerd en genummerd 6 in potlood.
Uitgever Adrien Maeght, Parijs, 1973.
Totale afmetingen 28 x 19 cm.
Beeldformaat: 22 x 14 cm.
Heel goede staat. Nooit ingelijst geweest.
Wereldwijd verzenden met tracking en verzekerde verzending.
//
François Fiedler (1921-2001), geboren Fiedler Ferenc, was een in Tsjechoslowakije geboren Franse schilder en graficus. Hij was kunstenaar in de stal van Aimé Maeght, waartoe ook Marc Chagall, Alberto Giacometti en Joan Miró behoorden.
Na het behalen van een Masters in Schone Kunsten aan de Academie van Boedapest, verhuisde François Fiedler naar Parijs. Om geld te verdienen, maakte hij gesanctioneerde reproducties van beroemde schilderijen voor musea, evenals zijn eigen kleine figuratieve schilderijen.
Toen hij op een dag naar een pot huisverf keek, geknetterd door de zon, besloot hij dit proces op canvas te reproduceren. Na deze stap stopte hij met het figuratief schilderen en vond hij uitdrukking in zijn nieuwe techniek.
Joan Miró zag een van Fiedlers schilderijen in een galerie en was onder de indruk. Hij zocht de kunstenaar op en ontmoette zo Fiedler; ze werden goede vrienden en Miró stelde hem voor aan de vooraanstaande galeriehouder en kunsthandelaar Aimé Maeght. Via Maeght kwam hij in contact met Giacometti, Braque, César, Ubac, Tal-Coat, Miró, Chagall en vele andere artiesten uit deze tijd.
Tijdens zijn lange carrière was Fiedler regelmatig te zien in salonshows naast zijn tijdgenoten, en zijn werken waren regelmatig te zien in de publicatie Derrière le miroir van de Maeght Foundation.
Omdat veel jonge verzamelaars niet het geld hadden om een olieverfschilderij te kopen, probeerde Fiedler een manier te vinden om in etsen over te brengen wat hij met olieverf had bereikt. Hij begon aan een serie etsen, sommige in zeer beperkte oplage.



Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Zweden € 8,00
Naar België € 13,00
Naar Duitsland € 13,00
Europese Unie € 14,00
Wereldwijd € 14,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .