Harrie Gerritz - De Zonnehof

Harrie Gerritz - De Zonnehof kopen? Bied vanaf 25!
Harrie Gerritz - De Zonnehof kopen? Bied vanaf 25!Harrie Gerritz - De Zonnehof kopen? Bied vanaf 25!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Harrie Gerritz (1940)
Type kunstwerk Kunstboeken
Jaartal 2004
Techniek Softcover
Onderwerp Beeldende Kunst
Afmetingen 22 x 14 cm (h x b)
Pagina's 92
Harrie Gerritz
De Zonnehof
Paperback met flkappen
92 blz
14 x 22
2004

Oplage: 100 exemplaren Hors commerce. Deze exemplaren zijn genummerd: HC 1 – 100;
Dit is nummer HC 90
Japanse binding. Druk fullcolour.
Dertiende deel in de Zonnehofreeks

Beeldend kunstenaar Harrie Gerritz (1940, Arnhem) legt zich al meer dan 40 jaar toe op het weergeven van het landschap in al zijn verschijningsvormen. Zijn gestileerde beeldtaal is direct herkenbaar.
`De voorkeur voor bepaalde vormen, die zit in je. Er huist een vier-kant in me, mijn favoriete vorm. Maar er is een andere kant, de natuur-kant van mij. Kosmische tekens, lapjes grond en de slinger-vorm van de rivieren breng ik steeds in een ander verband tot elkaar, ze vertellen elke keer een ander verhaal. Maar het werk is natuurlijk steeds verder van huis geraakt. Is een toren nog wel een toren of is het een langwerpige rechthoek met een driehoekje erop?', vertelt Gerritz. Hij vervolgt:
`De meeste van mijn schilderijen zijn onzeker. Ze hebben een aarzeling in zich. Onzeker is een schilderij dat zich niet echt ergens voor uitspreekt. Soms in het onderwerp duidelijk: dat groen is nog altijd een strook aarde, dat blauw een lucht, onmiskenbaar een landschap. Maar een schilderij zonder hoofdmotief vind ik mooi.
Grafiek is de luchtige kant van mijn werk, de songs of de marsen. Bij schilderijen ga ik dieper en dat is puur egoïstische bevrediging van mezelf. Ik maak mijn schilderijen, daar hoeft niemand iets mee, daar moet ik alleen zelf iets mee.
Ik ben grenzeloos nieuwsgierig naar beelden. Wat onderzoek ik dan? Waarom je iets doet. Wat is de essentie van het landschap en wat is de essentie van jezelf? De essentie van jezelf is dat je tot het landschap behoort: tot stof zult gij wederkeren'.



Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Vianen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 25,00
Naar Duitsland € 25,00
Europese Unie € 25,00
Wereldwijd € 65,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Harrie Gerritz (1940) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (11)

Geplaatst door  Hans195167
Lid sinds 2019
44 verkochte items
Alle items van deze verkoper (46)
14 cm
22 cm