Herman Brood - Shoot the Sherrif - Verkocht

Herman Brood - Shoot the Sherrif kopen? Bied vanaf 785!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Herman Brood - Shoot the Sherrif kopen? Bied vanaf 785!
Herman Brood - Shoot the Sherrif kopen? Bied vanaf 785!Herman Brood - Shoot the Sherrif kopen? Bied vanaf 785!Herman Brood - Shoot the Sherrif kopen? Bied vanaf 785!Herman Brood - Shoot the Sherrif kopen? Bied vanaf 785!Herman Brood - Shoot the Sherrif kopen? Bied vanaf 785!Herman Brood - Shoot the Sherrif kopen? Bied vanaf 785!Herman Brood - Shoot the Sherrif kopen? Bied vanaf 785!Herman Brood - Shoot the Sherrif kopen? Bied vanaf 785!Herman Brood - Shoot the Sherrif kopen? Bied vanaf 785!Herman Brood - Shoot the Sherrif kopen? Bied vanaf 785!Herman Brood - Shoot the Sherrif kopen? Bied vanaf 785!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Herman Brood (1946-2001)
Type kunstwerk Tekening / Aquarel
Periode 1945 t/m 1999
Techniek Stift
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 30 x 42 cm (h x b)
Incl. lijst 45.5 x 57.5 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Herman Brood
Titel van het kunstwerk: Shoot the Sherrif
Jaar: 1990-1999
Techniek: Tekening met viltstift op papier van schetsboek.
Signatuur: gesigneerd met stift door Herman Brood
Editie: unieke originele tekening
Staat: Zeer goed
Afbeeldingsgrootte: 42 x 30 cm (echte afbeelding)
Totale grootte lijst: 57,50 cm x 45,50 cm. Betref zwarte houten lijst. Hoogte lijst 3,0 cm en 3,5 cm breed. In zeer goede staat In wit passe partout.

Deze tekening wordt geleverd met een echtheidscertificaat van Art-Broker International. Toelichting op site van Artbroker.
“Sinds 1989, ruim voor zijn tragisch overlijden, is Artbroker International als bevriende galeriehouder 'Official Agent' voor Herman Brood. Met de expertise die wij hebben opgebouwd kunnen wij garanderen dat ALLE Herman Brood werken die wij verkopen ook daadwerkelijk authentiek zijn. Daarom ontvangt u bij iedere Herman Brood aankoop ons 'echtheidscertificaat' dat door alle grote verzekeringsmaatschappijen, veilinghuizen en taxateurs wordt erkend”.

Herman BROOD (Zwolle 1946 - Amsterdam 2001)
Schilder, muzikant, acteur
Opleiding: Herman Brood ging naar de Academie voor Beeldende Kunst in Arnhem. 
Biografie.
Herman Brood, bekend als Rock 'n Roll Junkie, was een alleskunner. Een groot muzikaal talent, een unieke persoonlijkheid en bekend kunstenaar. Herman Brood werkte als kunstenaar, zoals hij in het leven stond, vol overgave, snel en zonder concessies te doen. Hij was een bewonderaar/navolger van de Cobra beweging en in het bijzonder van Lucebert en dat is vooral in zijn tekeningen terug te zien, die net als bij Lucebert expressief en karikaturaal en vaak iets wat somber of cynisch zijn.
Herman Brood werkte vaak op groot formaat doeken met verf, spuitbus, (verf)stift en later ook met mallen. Altijd is zijn werk voorzien van een groot en duidelijk aanwezige signatuur. Deze signatuur maakt echt deel uit van het werk.Herman Brood werkte in zijn Atelier in Amsterdam, maar ook veel buiten zijn Atelier. Bekend zijn de vele tekeningen op bierviltjes en schetsbladen, maar ook werken die hij op zeil (vinyl) maakte met spuitbus.
In 2001 overleed Brood na een fatale sprong van het dak van het Amsterdamse Hilton Hotel. Na zijn dood werd in 2002 een eerste overzichtstentoonstelling georganiseerd door het Cobra Museum in Amstelveen. In 2007 werd zijn atelier tentoongesteld in het Groninger Museum. Brood heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten in Nederland. Door zijn leefstijl, muziek en kunst kan Brood gerekend worden tot een van de bekendste Nederlandse kunstenaars van deze tijd.
Het werk van Herman Brood bevindt zich in vele museale, bedrijfs- en particuliere collecties.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Bergen op zoom, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 11,50
Naar België € 25,00
Naar Duitsland € 30,00
Europese Unie € 30,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Herman Brood (1946-2001) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (120)

Geplaatst door  Niv001
Lid sinds 2020
78 verkochte items
Alle items van deze verkoper (4)
57.5 cm
45.5 cm
42 cm
30 cm