Mathieu Mategot - Wandkapstok

Mathieu Mategot - Wandkapstok kopen? Bied vanaf 400!
Mathieu Mategot - Wandkapstok kopen? Bied vanaf 400!Mathieu Mategot - Wandkapstok kopen? Bied vanaf 400!Mathieu Mategot - Wandkapstok kopen? Bied vanaf 400!Mathieu Mategot - Wandkapstok kopen? Bied vanaf 400!Mathieu Mategot - Wandkapstok kopen? Bied vanaf 400!Mathieu Mategot - Wandkapstok kopen? Bied vanaf 400!Mathieu Mategot - Wandkapstok kopen? Bied vanaf 400!Mathieu Mategot - Wandkapstok kopen? Bied vanaf 400!Mathieu Mategot - Wandkapstok kopen? Bied vanaf 400!Mathieu Mategot - Wandkapstok kopen? Bied vanaf 400!Mathieu Mategot - Wandkapstok kopen? Bied vanaf 400!Mathieu Mategot - Wandkapstok kopen? Bied vanaf 400!Mathieu Mategot - Wandkapstok kopen? Bied vanaf 400!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Mathieu Mategot (1910-2001)
Type kunstwerk Design
Jaartal 1950
Stijl Fifties
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 32 x 60 x 18 cm (h x b x d)
Gemerkt Ongemerkt
Vintage design kapstok van de Franse ontwerper Mathieu Matégot, bestaande uit een metalen frame met hoedenplank in geperforeerd metaal en 4 ronde geperforeerde metalen bollen als hangers voor jassen.

Mathieu Matégot is onmiskenbaar een van de belangrijkste spelers op het gebied van design uit de jaren 50. Zijn geniale insteek was om als eerste en op een ongekende manier geperforeerd plaatmetaal te gebruiken, een materiaal dat tijdens zijn gevangenschap in Duitsland werd ontdekt.
De andere bijzonderheid van de heer Matégot ligt in de ongelooflijke productie van kleine meubelstukken en alledaagse voorwerpen waarvoor hij moderne vormen en lijnen heeft kunnen bedenken, zoals deze prachtige kapstok met eigentijdse en dynamische graphics voor die tijd.

De kapstok bestaat uit metalen staven en zwart gelakte geperforeerde plaat en 4 geperforeerde bollen in de kleuren rood, geel en groen.

De kapstok verkeert in uitstekende vintage staat, met enkele ouderdomssporen eigen aan de leeftijd (sporadische vlekjes en krasjes)
De kapstok heeft oogjes voor wandbevestiging.

Afmetingen : 
Lengte : 60 cm
Hoogte : 35 cm
Diepte : 18 cm

Graag de foto's nauwkeurig bekijken, ze maken deel uit van de beschrijving. Item getaxeerd door dit platform.
Item wordt zorgvuldig verpakt en met tracking verstuurd.
Conditie
ConditieGoed
De kapstok verkeert in goede vintage staat, met enkele minieme ouderdomssporen eigen aan de leeftijd. Zie enkele vlekjes en krasjes voornamelijk aan de achterzijde van de kapstokbollen.  Zie foto's.
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Naar Nederland € 12,50
Naar Duitsland € 15,50
Europese Unie € 18,50
Wereldwijd € 45,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .