Raphael Gorsen - "Schaduw van Smart"

Raphael Gorsen - "Schaduw van Smart" kopen? Bied vanaf 150!
Raphael Gorsen - "Schaduw van Smart" kopen? Bied vanaf 150!Raphael Gorsen - "Schaduw van Smart" kopen? Bied vanaf 150!Raphael Gorsen - "Schaduw van Smart" kopen? Bied vanaf 150!Raphael Gorsen - "Schaduw van Smart" kopen? Bied vanaf 150!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Raphael Gorsen (1942)
Type kunstwerk Schilderij
Periode 2000 t/m Heden
Techniek Olieverf
Drager Canvas (Doek)
Stijl Abstract
Onderwerp Portret
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 132 x 92 cm (h x b)
Incl. lijst 132 x 92 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Rafael Gorsen werd vooral bekend als religieus kunstenaar en een van zijn werken hangt in het Vaticaan. Zijn religieuze kunst kwam echter voort uit medelijden en niet uit de behoefte om een vrome overtuiging te tonen of bijbelse scènes te illustreren. Wat men ook van het christendom mag denken, de gegeselde man, het met doornen gekroonde hoofd, de onschuldige Christus aan het kruis genageld en dood, wordt door velen als een archetype beschouwd. GORSEN beeldde het lijden uit in de figuur van Christus, in reeksen die hun stempel drukten op de gedachten van mensen, omdat het menselijk lijden was waarnaar hij lange tijd verwees.
Maar deze heilige kunst werd bewust achtergelaten door de kunstenaar, die laconiek beweert dat hij ze niet meer nodig had. In werkelijkheid leidde de grote emotionele druk waaronder de schilder moest werken tot deze definitieve onderbreking. Het einde van de grote reeks religieuze kunst bleek een belangrijke stap in puur artistiek opzicht; vanaf dat moment sloeg de hedendaagse Belgische kunstenaar nieuwe wegen in. Feit is dat hij een voorkeur voor grote formaten aan de dag legt. Rafaël GORSEN schildert zelden (of nooit) zeer kleine werken, meestal zeer grote. Deze keuze van formaat is een fundamenteel recht dat de huidige Belgische schilder opeist. 

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Viane, België
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Raphael Gorsen (1942) 

Belgisch Belgisch Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  BaronRougeonline
Lid sinds 2024
0 verkochte items
Alle items (1)
92 cm
132 cm
92 cm
132 cm