Sjoerd Buisman - gemengde techniek op papier | 'Spiralen bij selderij' | 1983 (UNIEK WERK)

Sjoerd Buisman - gemengde techniek op papier | 'Spiralen bij selderij' | 1983 (UNIEK WERK) kopen? Bied vanaf 250!
Sjoerd Buisman - gemengde techniek op papier | 'Spiralen bij selderij' | 1983 (UNIEK WERK) kopen? Bied vanaf 250!Sjoerd Buisman - gemengde techniek op papier | 'Spiralen bij selderij' | 1983 (UNIEK WERK) kopen? Bied vanaf 250!Sjoerd Buisman - gemengde techniek op papier | 'Spiralen bij selderij' | 1983 (UNIEK WERK) kopen? Bied vanaf 250!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Sjoerd Buisman (1948)
Type kunstwerk Tekening / Aquarel
Jaartal 1983
Techniek Gemengde Techniek
Drager Papier
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 16 x 11 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd

Zeer fraai uniek werk van de hand van Sjoerd Buisman. Sjabloondruk met potlood op papier.

Buisman zet met een afdruk van de stelen van een selderij (Apium graveolens) een interessante compositie op papier, helemaal in lijn met zijn bewonderenswaardige oeuvre en fascinatie voor de natuur. Alle afdrukken van de stelen zijn daarna door hem met potlood genummerd.

Middenonder getiteld door de kunstenaar met potlood. Aan de achterzijde voorzien van een atelierstempel en daaronder met pen gesigneerd. 

Gemaakt voor en afkomstig uit de collectie van Liesbeth Brandt Corstius (Nederlandse kunsthistorica en museumdirectrice), destijds directrice van het Gemeentemuseum Arnhem.

Het geheel verkeert in zeer goede conditie.


Buisman volgt in zijn werk de verschijnselen uit de natuur. In zijn beginperiode gebruikte hij vooral materialen uit de natuur zelf, zoals aardappelen, planten en bomen. Hij bestudeerde botanische vergroeiingen bij zijn reizen over de wereld en maakte talloze foto's en tekeningen om deze processen vast te leggen. Hij was actief bezig met Land art. Door de levende materialen in allerlei richtingen te sturen groeiden, letterlijk, zijn kunstwerken.


Begin jaren zeventig maakte hij Plastische gebeurtenissen in de natuur, een serie multimediale werken waarin hij met fotoseries en tekst het groeiproces van planten heeft vastgelegd.


Vanaf begin jaren tachtig maakt Buisman zijn Phyllotaxis-beelden. Phyllotaxis is de studie van bladstanden, waarbij men kijkt hoe bladeren rond een stam of tak zijn gegroepeerd. Buisman gebruikte de spiralende bladstand van bijvoorbeeld een palm en bleekselderij. Hij maakte deze beelden in hout, brons, staal en beton. In 1999 maakte hij het werk Phyllotaxis Irrsee voor het land art-project Mondsee Land Art in Mondsee.


In 2003 kreeg Buisman de A. Roland Holst-Penning toegekend voor zijn gehele oeuvre. (bron Wikipedia)
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Woudrichem, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 11,00
Naar België € 17,00
Naar Duitsland € 17,00
Europese Unie € 25,00
Wereldwijd € 35,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .