Theo van Delft Jansz. - Ingelijste linosnede , Poes in het licht – Lijst, 44½ x 54½ cm. - Verkocht

Theo van Delft Jansz. - Ingelijste linosnede , Poes in het licht – Lijst, 44½ x 54½ cm. kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Theo van Delft Jansz. - Ingelijste linosnede , Poes in het licht – Lijst, 44½ x 54½ cm. kopen? Bied vanaf 1!
Theo van Delft Jansz. - Ingelijste linosnede , Poes in het licht – Lijst, 44½ x 54½ cm. kopen? Bied vanaf 1!Theo van Delft Jansz. - Ingelijste linosnede , Poes in het licht – Lijst, 44½ x 54½ cm. kopen? Bied vanaf 1!Theo van Delft Jansz. - Ingelijste linosnede , Poes in het licht – Lijst, 44½ x 54½ cm. kopen? Bied vanaf 1!Theo van Delft Jansz. - Ingelijste linosnede , Poes in het licht – Lijst, 44½ x 54½ cm. kopen? Bied vanaf 1!Theo van Delft Jansz. - Ingelijste linosnede , Poes in het licht – Lijst, 44½ x 54½ cm. kopen? Bied vanaf 1!Theo van Delft Jansz. - Ingelijste linosnede , Poes in het licht – Lijst, 44½ x 54½ cm. kopen? Bied vanaf 1!Theo van Delft Jansz. - Ingelijste linosnede , Poes in het licht – Lijst, 44½ x 54½ cm. kopen? Bied vanaf 1!Theo van Delft Jansz. - Ingelijste linosnede , Poes in het licht – Lijst, 44½ x 54½ cm. kopen? Bied vanaf 1!Theo van Delft Jansz. - Ingelijste linosnede , Poes in het licht – Lijst, 44½ x 54½ cm. kopen? Bied vanaf 1!Theo van Delft Jansz. - Ingelijste linosnede , Poes in het licht – Lijst, 44½ x 54½ cm. kopen? Bied vanaf 1!Theo van Delft Jansz. - Ingelijste linosnede , Poes in het licht – Lijst, 44½ x 54½ cm. kopen? Bied vanaf 1!Theo van Delft Jansz. - Ingelijste linosnede , Poes in het licht – Lijst, 44½ x 54½ cm. kopen? Bied vanaf 1!Theo van Delft Jansz. - Ingelijste linosnede , Poes in het licht – Lijst, 44½ x 54½ cm. kopen? Bied vanaf 1!Theo van Delft Jansz. - Ingelijste linosnede , Poes in het licht – Lijst, 44½ x 54½ cm. kopen? Bied vanaf 1!Theo van Delft Jansz. - Ingelijste linosnede , Poes in het licht – Lijst, 44½ x 54½ cm. kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Theo van Delft Jansz. (1914-2005)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Periode 1945 t/m 1999
Techniek Hout/Linosnede
Drager Papier
Onderwerp Dieren
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 28 x 38 cm (h x b)
Incl. lijst 44.5 x 54.5 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
  • Een ingelijst werk van de van oorsprong Brabantse kunstenaar Theo van Delft Jansz (1914-2005).
    -Gesigneerd rechtsonder met potlood. Jaartal onbekend, waarschijnlijk uit de jaren ’60-’70.
    -Ingelijst in de originele houten lijst met passe-partout en glasplaat.
    -Afmetingen: Lijst, 44½ x 54½ x 1½ cm. Beeld, 28 x 38 cm.
    -Herkomst: Uit een inboedel. Het werk is gekocht bij de toenmalige “Kunsthandel L.F. Reeker”, P.C. Hooftstraat 75, Amsterdam.
    -Conditie: In goede staat. Het papier en het passe-partout zijn licht vergeeld door de tand des tijds. De lijst heeft slijtplekjes.
    Zie ook de foto’s voor een eigen indruk.
    Kan zo aan de muur.

    Informatie over de kunstenaar:
    Theodorus (‘Theo’) Josephus van Delft Jansz (Waalwijk, 11 december 1914 – Nijmegen, 21 maart 2005) was een kunstenaar uit de Waalwijkse kunstenaarsfamilie Van Delft. Hij is de zoon van Jan van Delft (1879-1952), broer van Olaf van Delft en Maria Sunniva van Delft. Hij is de vader van Margriet, Vincent (1957) en Theo van Delft (1961). Zijn oom is de kunstenaar Theo van Delft (1883-1967).
    -Opleiding: Hij woonde van 1919 tot 1950 in Tilburg waar zijn vader Jan van Delft docent was aan de Academie van de Rijksleergangen. Zijn opleiding kreeg hij op deze academie van Tilburg en de Akademie van beeldende kunsten Den Haag, waarna hij nog een half jaar werkte aan de academie 'De la Grande Chaumière' in Parijs. In 1950 vertrok hij, en later zijn aanstaande vrouw, Thea van der Eerden, naar Curaçao waar ze een gezin stichtten. In 1963 keerde de familie terug naar Nederland.
    Hij was schilder, aquarellist, vervaardiger van mozaïek en maakte linosneden.
    -Onderwerpen: Portretten, landschappen, stadsgezichten en stillevens.
    Als hij 90 jaar wordt, stellen zijn kinderen een boek over hem samen: “Theo van Delft Jansz. LICHTSCHILDER”.
    Uit dit boek: “Op Curaçao vond Theo nieuwe mogelijkheden in mozaïek (van natuursteen en door de zee geslepen glas) en 'glasdruk' (een techniek verwant aan de monotype) waarin zijn beeldtaal wat abstracter werd. Zijn olieverven kregen een gloeiende directheid waarbij kleuren met elkaar samenwerken om licht te creëren. Theo ziet het zó: 'Vóór 1950 was 't licht door donker veelal een kenmerk van mijn schilderijen. Het licht van Curaçao heeft grote invloed gehad wat ook merkbaar is in m'n (latere) schilderijen.' De in Curaçao ontwikkelde kleurstellingen bereikten in de latere jaren een grote mate van verfijning. Uitgangspunt daarbij is altijd dat wat Theo voor zich ziet, waarbij hij zich steeds weer de vraag stelt: 'Hoe kan ik in Godsnaam dat licht dat ik zie vertalen in de kleurvlekken die ik op het doek aanbreng?' Daarbij is langzaam de overtuiging gegroeid dat een kleur een anders gekleurde toets naast zich nodig heeft om daarmee het licht voluit te kunnen laten stralen. Bij de linosnedes die hij in de loop der jaren maakte, gebruikt hij dit gegeven door in de iristechniek twee kleuren naast elkaar te plaatsen in twee over elkaar gedrukte lino's”.
    -Literatuur: Scheen 1969-1970 , vol. 1, p. 252 ; Jacobs 1993.

    Afhandeling: Let op a.u.b.
    -Het ingelijste werk kan worden afgehaald in Amsterdam. Afhalen heeft onze sterke voorkeur i.v.m. de kwetsbaarheid van de glasplaat. Het afhalen heeft voor ons geen haast, dus het kan wanneer het u schikt om naar Amsterdam te komen.
    Het werk kan aangetekend verzonden worden via PostNL.
    Verzendkosten:
    -Binnen Nederland: 8,00 euro.
    -Naar België, Duitsland, Frankrijk: 20,00 euro.

    Vragen? Stuur even een mailtje.
    Kijk ook eens bij onze andere veilingaanbiedingen.

Conditie
ConditieGoed
  • In goede staat. Het papier en het passe-partout zijn licht vergeeld door de tand des tijds. De lijst heeft slijtplekjes.
    Zie ook de foto’s voor een eigen indruk.
    Kan zo aan de muur.

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 8,00
Naar België € 20,00
Naar Duitsland € 20,00
Europese Unie € 20,00
Wereldwijd € 40,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Theo van Delft Jansz. (1914-2005) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  kunst_ikhebje
Lid sinds 2013
3227 verkochte items
Alle items van deze verkoper (24)
54.5 cm
44.5 cm
38 cm
28 cm