Gerard van Rooy - etser

Gerard van Rooy - etser kopen? Bied vanaf 15!
Gerard van Rooy - etser kopen? Bied vanaf 15!Gerard van Rooy - etser kopen? Bied vanaf 15!Gerard van Rooy - etser kopen? Bied vanaf 15!Gerard van Rooy - etser kopen? Bied vanaf 15!Gerard van Rooy - etser kopen? Bied vanaf 15!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Gerard van Rooy (1938-2006)
Type kunstwerk Kunstboeken
Jaartal 2007
Techniek Hardcover
Onderwerp Oeuvrecatalogus
Afmetingen 27 x 27 cm (h x b)
Pagina's 194
Marietje van Winter, Wim Gerritsen, Inemie Gerards, Otto Nelemans, Kees Maaswinkel en Henk van der Haar (red)

Gerard van Rooy, etser
Gebonden met stofomslag
26,5 x 26,5 cm
194 blz.
Nobelreeks 17
2007
Zijn oeuvre bestaat uit meer dan 300 prenten. Hij werkte vrijwel alleen in zwart-wit. Van Rooy werkte figuratief, maar bereikte daarmee vaak een bijna abstract resultaat. Veelal combineerde hij verschillende technieken op één plaat.
Hij maakte onder meer een grote serie van stille, poëtische beelden van eenvoudige onderwerpen: een bolletje touw, een doosje, een schelp, een paar veren. De laatste jaren werden zijn werken verhalender en was er, bijvoorbeeld, ook plaats voor oud kinderspeelgoed.
Van Rooy maakte in de jaren zestig en zeventig deel uit van het Grafisch Gezelschap De Luis. In de jaren negentig was er een keramische samenwerking met de Utrechtse kunstenaars Gert de Rijk, Anco van der Haar en Henk van der Haar: Z4.
November 2007 verscheen bij uitgeverij Optima een monografie over Gerard van Rooy, Etser met daarin opgenomen een uitgebreide oeuvrecatalogus. Het Centraal Museum in Utrecht organiseerde naar aanleiding hiervan een overzichtsexpositie. In het najaar van 2008 was in Museum Het Rembrandthuis een tentoonstelling te zien over De Luis.

1500 gram










Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Vianen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 25,00
Naar Duitsland € 25,00
Europese Unie € 25,00
Wereldwijd € 65,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .