Hendrik Weegewijs - Oud huis met tuin te Hilversum

Hendrik Weegewijs - Oud huis met tuin te Hilversum kopen? Bied vanaf 30!
Hendrik Weegewijs - Oud huis met tuin te Hilversum kopen? Bied vanaf 30!Hendrik Weegewijs - Oud huis met tuin te Hilversum kopen? Bied vanaf 30!Hendrik Weegewijs - Oud huis met tuin te Hilversum kopen? Bied vanaf 30!Hendrik Weegewijs - Oud huis met tuin te Hilversum kopen? Bied vanaf 30!Hendrik Weegewijs - Oud huis met tuin te Hilversum kopen? Bied vanaf 30!Hendrik Weegewijs - Oud huis met tuin te Hilversum kopen? Bied vanaf 30!Hendrik Weegewijs - Oud huis met tuin te Hilversum kopen? Bied vanaf 30!Hendrik Weegewijs - Oud huis met tuin te Hilversum kopen? Bied vanaf 30!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Hendrik Weegewijs (1875-1964)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Periode 1900 t/m 1944
Techniek Ets
Drager Papier
Stijl Realistisch
Onderwerp Historisch
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 39 x 49 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd

Handgesigneerde ets van Hendrik Weegewijs (1875-1964). Gekregen van familielid. De ets is helder van kleur en vertoont een oud huis te Hilversum met twee figuren.

Hendrik Weegewijs werd in 1875 in Nieuwer-Amstel (nu Amstelveen), geboren.  Hij woonde en werkte onder andere in Buiksloot, Edam, Volendam, Gasselte, Assen, Drouwen, Gent, Blaricum, Laren, Amsterdam, Hilversum en Eemnes.
Hij was leerling van de Tekenschool voor Kunstambachten, van de Rijkskunstnijverheidsschool en van de Rijksacademie voor Beeldende Kunst te Amsterdam -onder leiding van o.a. August Allebé.- Vanaf 1901 bracht hij veel tijd door in ’t Gooi en ontwikkelde hij zich daar als een opvolger van de “Mauve-landschappen” met schapen.  In de loop der jaren woonde hij ook langere perioden in Drenthe, waar hij vooral door het landschap en het boerenleven werd geboeid. Later keerde hij terug naar het westen van Nederland en bleef stillevens, dorpse taferelen en landschappen schilderen en tekenen.
Conditie
ConditieBeschadigd
Deze handgesigneerde ets van Hendrik Weegewijs zat in een Passepartout, dat niet meer goed was. Ik heb de ets eruit gehaald en bied hem aldus zo aan. De ets heeft in de rechterbovenhoek een lichte beschadiging. Een soort bobbeltjes in het papier. Deze vormen een lichte streep. Ook links, bij de boom op de ets is er een soort bobbeltje in het papier. Ik schat in dat als je er een lijst omheen doet, of een nieuw passepartout, het niet erg zal opvallen. Verder is de ets in goede toestand, en zijn de handtekeningen en de titel, die aangebracht zijn door de kunstenaar zelf, goed leesbaar. Bij de titel is er ook een klein bobbeltje in het woordje 'met' te zien. Ik weet niet of dit heel erg is.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 13,00
Naar Duitsland € 13,00
Europese Unie € 13,00
Wereldwijd € 25,25
ExtraPer brievenbuspost verzenden voor maximaal € 5,- op eigen risico

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .