Henri Logelain - Havengezicht Antwerpen

Henri Logelain - Havengezicht Antwerpen kopen? Bied vanaf 75!
Henri Logelain - Havengezicht Antwerpen kopen? Bied vanaf 75!Henri Logelain - Havengezicht Antwerpen kopen? Bied vanaf 75!Henri Logelain - Havengezicht Antwerpen kopen? Bied vanaf 75!Henri Logelain - Havengezicht Antwerpen kopen? Bied vanaf 75!Henri Logelain - Havengezicht Antwerpen kopen? Bied vanaf 75!Henri Logelain - Havengezicht Antwerpen kopen? Bied vanaf 75!Henri Logelain - Havengezicht Antwerpen kopen? Bied vanaf 75!Henri Logelain - Havengezicht Antwerpen kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Henri Logelain (1889-1968)
Type kunstwerk Tekening / Aquarel
Periode 1900 t/m 1944
Techniek Houtskool
Drager Papier
Stijl Impressionistisch
Onderwerp Havengezicht
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 30 x 38 cm (h x b)
Incl. lijst 48 x 56 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd

Fraai houtskool op papier met als voorstelling een zicht op Antwerpen,
Met op de voorgrond rustende boten en op de achtergrond de Kathedraal.

Henri Logelain was een Belgische kunstenaar, geboren te Elsene in 1889 en gestorven te Elsene in 1968. Hij was een schilder, tekenaar, aquarellist en graficus. Zijn opleiding volgde hij aan de Academie te Brussel en aan de School voor Sierkunsten te Elsene. Hij was werkzaam in de Kring L’Effort, waar Oleffe zijn raadgever en vriend werd. Hij realiseerde portretten, figuren, naakten, landschappen, marines, stadsgezichten, interieurs en stillevens. Hij evolueerde naar een kleurrijke fauvistische stijl om daarna, in de jaren 1920 terug te keren naar een meer realistische vormgeving en gebruikte een meer gedempt kleurenpalet. In 1938 verbleef hij in Belgisch Congo. Hij was leraar aan de Academie te Leuven en aan de School voor Kunsten en Ambachten te Vilvoorde. Werk van hem vinden we in het Prentenkabinet te Brussel en in de Musea te Brussel, Gent, Elsene, Charleroi, Kortrijk, Namen en Oostende. Henri Logelain staat vermeld in BAS I en Twee eeuwen signaturen van Belgische kunstenaars. (Piron)
Conditie
ConditieGoed
Werk is in goede staat, gesigneerd rechtsonder en gelijst achter glas met bijpassend kader.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Eindhoven, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 19,50
Naar Duitsland € 19,50
Europese Unie € 19,50
Wereldwijd € 38,80

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Henri Logelain (1889-1968) 

Belgisch Belgisch Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  BArtJ
Lid sinds 2020
12 verkochte items
Alle items van deze verkoper (4)
56 cm
48 cm
38 cm
30 cm