Kees Salentijn - Zeer bep. oplage (25) Ets en Aquatint - landschap - potlood gesigneerd - Verkocht

Kees Salentijn - Zeer bep. oplage (25) Ets en Aquatint - landschap - potlood gesigneerd kopen? Bied vanaf 40!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Kees Salentijn - Zeer bep. oplage (25) Ets en Aquatint - landschap - potlood gesigneerd kopen? Bied vanaf 40!
Kees Salentijn - Zeer bep. oplage (25) Ets en Aquatint - landschap - potlood gesigneerd kopen? Bied vanaf 40!Kees Salentijn - Zeer bep. oplage (25) Ets en Aquatint - landschap - potlood gesigneerd kopen? Bied vanaf 40!Kees Salentijn - Zeer bep. oplage (25) Ets en Aquatint - landschap - potlood gesigneerd kopen? Bied vanaf 40!Kees Salentijn - Zeer bep. oplage (25) Ets en Aquatint - landschap - potlood gesigneerd kopen? Bied vanaf 40!Kees Salentijn - Zeer bep. oplage (25) Ets en Aquatint - landschap - potlood gesigneerd kopen? Bied vanaf 40!Kees Salentijn - Zeer bep. oplage (25) Ets en Aquatint - landschap - potlood gesigneerd kopen? Bied vanaf 40!Kees Salentijn - Zeer bep. oplage (25) Ets en Aquatint - landschap - potlood gesigneerd kopen? Bied vanaf 40!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Kees Salentijn (1947)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Periode 2000 t/m Heden
Techniek Ets/Aquatint
Drager Geschept Papier
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 42 x 48 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage 25

  • Een in de jaren 70 gemaakte Ets & aquatint op dik papier. Beperkte oplage (7/25) exemplaar op geschept papier. Verkeert in goede staat met erg mooie kleuren. Potloodgesigneerd en genummerd. Beeldmaat 29x36cm (HxB). Bladmaat 42x48cm.






Kees Salentijn (Amsterdam, 1947) is schilder, collagist en tekenaar. Salentijn volgde de opleiding aan de Amsterdamse Rijksacademie van beeldende kunsten, afdeling vrije schilderskunst bij Otto de Kat (1907) en aan de Gerrit Rietveld Academie. Hij woont en werkt afwisselend in Nederland, Spanje en andere landen rond de Middellandse Zee zoals Griekenland en Marokko.

Salentijn richt zich in zijn werk op onbewuste spontane creatie en voelt zich verwant met diverse stromingen die dat ook doen waaronder Cobra. Een andere belangrijke invloed is zijn liefde voor het Spaanse leven: stierenvechten, stranden, feesten en landschappen die typisch voor Spanje zijn zijn dan ook alom aanwezig in zijn werk.
Vaak schetst en tekent hij op de rondreizen die hij samen met zijn Spaanse vrouw maakt om het geheel thuis in Amsterdam of Venlo uit te werken in een vlotte stijl met veel vlakken en verfspatten in een gouache, collage of schilderij in acrylverf. Het werk krijgt altijd een Spaanse titel.
Aan het begin van zijn carrière bestudeert hij lange tijd de meesterwerken in het Prado in Madrid en een groot deel van de jaren tachtig reist hij door heel Spanje en ontmoet ook tal van Spaanse kunstenaars. In 1983 vindt er een grote overzichtstentoonstelling van zijn Spaanse reis plaats onder de noemer “Extremadura”.De dood van de matador Paguiri is de aanleiding voor Salentijn om zijn eerste stierengevecht- (corrida) schilderijen te maken. In 1985 brengt hij een aantal werkstukken rond dit thema samen onder de noemer “Les folies d’Espagne” en exposeert deze in Amsterdam. Het stierengevecht als metafoor voor de worsteling van de schilder vindt een vervolg in zijn ‘zwarte periode’, halverwege de jaren ’80. Na 1986 schildert Salentijn zonnige kleurige werken onder de noemer “Mediterreanïsme”.
(bron: Apuntogallery)




Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Purmerend, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 15,00
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 35,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .