Mobach Keramiek - Dekselschaal

Mobach Keramiek - Dekselschaal kopen? Bied vanaf 35!
Mobach Keramiek - Dekselschaal kopen? Bied vanaf 35!Mobach Keramiek - Dekselschaal kopen? Bied vanaf 35!Mobach Keramiek - Dekselschaal kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Mobach Keramiek (1895)
Type kunstwerk Glas / Keramiek
Jaartal 1950
Stijl Fifties
Afmetingen 5 x 20 cm (h x b)
Gemerkt Gemerkt/Merksticker
Mobach

Dekselschaal
Beige-groen verloop
Mat glazuur
De deksel heeft een diameter van 20 cm en is voorzien van een dennenappelgreep
De hoogte is circa 5 cm.
Modelnummer 26 (in bodem gekrast)
Gemerkt
ca 1950
978 gram
Bijzonder mooi en gaaf exemplaar
Mobach Keramiek is in 1895 opgericht door Klaas Mobach (1855-1928), eerst heel even onder de naam Utrechtse Pottenbakkers, daarna als Mobach Utrecht of alleen Mobach. De fabriek bestaat nu nog steeds.
Vanaf het begin heeft Mobach sieraardewerk gemaakt, gedraaid of met de hand opgebouwd. Het aardewerk van Mobach is van hoge kwaliteit en voorafgaand aan het maken is er veel geëxperimenteerd met glazuren, technieken en vormen. Na Klaas Mobach is de fabriek doorgezet door de familie, waaronder Bouke-Mobach, Klaas II Mobach, Jaan Mobach, Kasper Mobach. Ook Hanna Mobach heeft voor Mobach o.a. beeldjes en tegels van moeders en kinderen ontworpen.
Naast de Mobach familieleden hebben er meerdere medewerkers series ontworpen en unica gemaakt, o.a. Piet Knepper, Joke Stroes, Tom Bruinsma, Johan Vons, Johan Soesbergen.
Mobach heeft een grote variatie aan aardewerk, o.a. siervazen, tegels en plaquettes, herinneringsborden en beeldjes van dieren.











Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Vianen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 25,00
Naar Duitsland € 25,00
Europese Unie € 25,00
Wereldwijd € 65,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .