Roland Sohier - Kabouternachten

Roland Sohier - Kabouternachten kopen? Bied vanaf 30!
Roland Sohier - Kabouternachten kopen? Bied vanaf 30!Roland Sohier - Kabouternachten kopen? Bied vanaf 30!Roland Sohier - Kabouternachten kopen? Bied vanaf 30!Roland Sohier - Kabouternachten kopen? Bied vanaf 30!Roland Sohier - Kabouternachten kopen? Bied vanaf 30!Roland Sohier - Kabouternachten kopen? Bied vanaf 30!Roland Sohier - Kabouternachten kopen? Bied vanaf 30!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Roland Sohier (1950)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 2001
Techniek Ets
Drager Geschept Papier
Onderwerp Figuren
Ingelijst Alleen in Passe-partout
Afmetingen 19.7 x 16 cm (h x b)
Passe-partout 50 x 40 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd

Roland Sohier (1950) maakte dit werk in 2001. Dit is een mooi gedetailleerde ets in zwart wit. Het thema kabouters komt vaker voor in het werk van Sohier. Zie hieronder wat hij er zelf over schrijft op zijn website.

Het werk is in goede staat en het passepartout is geheel gaaf. Komt in passende doos, ingepakt in vloeipapier.  Meer werk is te zien op www.rolandsohier.nl. 
Kijk ook het interview eventueel: https://www.youtube.com/watch?v=XZ0-DTDzljU


Overgenomen van de website van de kunstenaar:

In mijn werk laat ik mijn licht schijnen op 'de menselijke toestand'.
Beginnend vanuit strikt persoonlijke ideeën, emoties en overwegingen dwing ik tijdens het werkproces de voorstelling tot een meer algemene geldigheid. Sporen van dit proces zijn te vinden in het smoezelige gegum, de weggesneden delen in de tekeningen en in de gelaagdheid van de schilderijen. In de werken figureren mannen en vrouwen van vlees en bloed, maar er is ook plaats voor clowns, kabouters of reuzen. Het gebruik van dergelijke (sprookjes)figuren geeft me de mogelijkheid de werkelijkheid vanuit een zijdeur te benaderen.

Ik gebruik humor en een vleugje ironie om de soms zware thematiek een zekere lichtvoetigheid te geven. Ik maak zowel zeer grote, als kleinere tekeningen en schilderijen, maak tekeningen-installaties en site-specific muurcollages en, zoals bij de tentoonstelling 'Bij nijntje op zolder' verzorg ik het totaalconcept. Daarnaast maak ik in opdracht bronzen beelden, glas-in-lood en muurtekeningen.

Aangezien het bloed kruipt waar het niet gaan kan ben ik sinds 2021 ook weer aan het schilderen! Met echte olieverf! Op linnen!
Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 13,00
Naar Duitsland € 13,00
Europese Unie € 13,00
Wereldwijd € 25,25

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Roland Sohier (1950) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  BatsyRoyal
Lid sinds 2022
0 verkochte items
Alle items van deze verkoper (3)
40 cm
50 cm
16 cm
19.7 cm