Walter Vaes - De klok van Veurne

Walter Vaes - De klok van Veurne kopen? Bied vanaf 20!
Walter Vaes - De klok van Veurne kopen? Bied vanaf 20!Walter Vaes - De klok van Veurne kopen? Bied vanaf 20!Walter Vaes - De klok van Veurne kopen? Bied vanaf 20!Walter Vaes - De klok van Veurne kopen? Bied vanaf 20!Walter Vaes - De klok van Veurne kopen? Bied vanaf 20!Walter Vaes - De klok van Veurne kopen? Bied vanaf 20!Walter Vaes - De klok van Veurne kopen? Bied vanaf 20!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Walter Vaes (1882-1958)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Periode 1900 t/m 1944
Techniek Ets
Drager Papier
Stijl Realistisch
Onderwerp Historisch
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 19 x 23 cm (h x b)
Incl. lijst 35 x 41 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oud ingelijste  Ets van Walter Vaes, omstreeks 1920   "De klok van Veurne"  .

De ets verkeert in een redelijke staat, randen ietwat gevlekt (vermoedelijk door lijm van de gebruikte tape), hierdoor is ook de signatuur (potlood) nagenoeg onzichtbaar geworden.

In de plaat Walter Vaes en links onder in de hoek het ateliers logo (zie foto's).

Afmeting ETS = 19 x 23 cm

Afmeting met Lijst = 35 x 41 cm 

De bewerkte goudbrons lijst is uit de tijd en verkeert nog in een goedeie staat.


 ZIE FOTO's voor een goede indruk
---------------------------------------------------------------------------------------------

Walter VAES (1882-1958) is een kunstenaar geboren in 1882 Het oudste veilingresultaat ooit geregistreerd op de website voor een kunstwerk van deze kunstenaar is een schilderij verkocht in 1986, bij Christie's, en het meest recente veilingresultaat is een tekening-aquarel verkocht in 2020. Vooral: schilderen, meerdere afdrukken, aquarel tekenen



Walter Vaes was schilder, aquarellist, tekenaar en etser van portretten, figuren, landschappen en stillevens. Zijn opleiding kreeg hij aan de Academie van Antwerpen en in 1904 won hij op 22 jarige leeftijd de Prix de Rome.
Hij maakte een uitgebreide studiereis naar Italië maar bezocht ook vele andere landen zoals Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Turkije, Egypte, Palestina en Libanon.
Tijdens de eerste Wereldoorlog vluchtte hij naar Veere. In 1918 keerde hij terug naar Antwerpen waar hij in 1924 werd aangesteld als docent aan het Hoger Instituut van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Hij bleef daar tot zijn pensioen in 1949.
Vaes was mede-oprichter van en deelnemer aan de tentoonstellingen van “Eenigen” (1902), “Kunst van Heden” (1905) en “La Gravure Originale Belge” (1928).
Conditie
ConditieRedelijk
Conditie is redelijk.
De foto's geven een redelijk beeld maar door de aanwezige glasplaat is er natuurlijk reflectie van licht zichtbaar. 

De randen van de ets zijn ietwat vlekkerig, vermoedelijk ontstaan door de gebruikte tape verder is de ets nog in een redelijk - goede conditie,.
De bijhorende bewerkte goudbrons lijst is op wat kleine ouderdomssporen na nog in een mooie staat.. 
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoensbroek, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 19,50
Naar Duitsland € 19,50
Europese Unie € 19,50
Wereldwijd € 40,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .