Wim Steijn - Landschap van Bomen

Wim Steijn - Landschap van Bomen kopen? Bied vanaf 100!
Wim Steijn - Landschap van Bomen kopen? Bied vanaf 100!Wim Steijn - Landschap van Bomen kopen? Bied vanaf 100!Wim Steijn - Landschap van Bomen kopen? Bied vanaf 100!Wim Steijn - Landschap van Bomen kopen? Bied vanaf 100!Wim Steijn - Landschap van Bomen kopen? Bied vanaf 100!Wim Steijn - Landschap van Bomen kopen? Bied vanaf 100!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Wim Steijn (1914-1980)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 1974
Techniek Ets
Drager Papier
Onderwerp Landschap
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 25 x 32.5 cm (h x b)
Incl. lijst 41.5 x 49 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage 22 van 150
Een ingelijste ets uit 1974 van de Nederlandse kunstenaar Wim Steijn (1914-1980).
-Gesigneerd, genummerd en gedateerd met potlood. Nr. 22 van 150.
-Goed ingelijst in een houten lijst met glasplaat.
-Herkomst: Uit een nalatenschap.
-Conditie: In zeer goede staat.
Zie ook de foto’s voor een eigen indruk
Kan zo aan de muur.

Informatie over de kunstenaar:
Willem ‘Wim’ Steijn, geboren 28-01-1914 in Assendelft en overleden 23-08-1980 in Bentveld, etser, pentekenaar, schilder en tekenaar.
Hij groeide op in het wijde Hollandse polderlandschap van Jisp en Wormer. Dat open landschap heeft hem nooit meer losgelaten. Het beïnvloedde zijn latere werk. Van de Zaanse schilder Jaap Kaal kreeg hij zijn eerste tekenlessen, hij volgde privélessen bij Henk Gorter in Amsterdam en, inmiddels vertrokken naar Haarlem, kwam hij in contact met de legendarische Haarlemse kunsthandelaar J.H. de Bois. Deze bood hem een overeenkomst aan waardoor hij zich geheel aan de kunst kon wijden. Hij nam schilderlessen bij Henri Frederic Boot, die hem stimuleerde en die een grote invloed op hem uitoefende. H.F. Boot gaf ook les aan Kees Verweij, met wie Wim Steijn vier jaar samenwerkte en met wie hij tijdelijk een atelier deelde.
Vlak na de oorlog verhuisde hij naar het 17e eeuwse oude jachtslot Groot Bentveld, waar hij tot 1980 woonde. Groot Bentveld, met zijn verwilderde vervallen pracht, de oude kastanjebomen, in de nabijheid van de duinen en van de zee…….
(bron: de site van Wim Steijn: http://www.wimsteijn.nl/Home/index.php)

Afhandeling:
-Het werk kan afgehaald worden (in Amsterdam of Mijdrecht).
- Het werk kan verzonden worden via PostNL.
Verzendkosten:
-Binnen Nederland: 8,00 euro.
-Naar België, Duitsland, Frankrijk: 15,00 euro.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Mijdrecht, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 8,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 15,00
Europese Unie € 15,00
Wereldwijd € 65,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .