Luis Filcer - Ingelijste inkttekening , Atelier met model en kunstenaars - Verkocht

Luis Filcer - Ingelijste inkttekening , Atelier met model en kunstenaars kopen? Bied vanaf 45!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Luis Filcer - Ingelijste inkttekening , Atelier met model en kunstenaars kopen? Bied vanaf 45!
Luis Filcer - Ingelijste inkttekening , Atelier met model en kunstenaars kopen? Bied vanaf 45!Luis Filcer - Ingelijste inkttekening , Atelier met model en kunstenaars kopen? Bied vanaf 45!Luis Filcer - Ingelijste inkttekening , Atelier met model en kunstenaars kopen? Bied vanaf 45!Luis Filcer - Ingelijste inkttekening , Atelier met model en kunstenaars kopen? Bied vanaf 45!Luis Filcer - Ingelijste inkttekening , Atelier met model en kunstenaars kopen? Bied vanaf 45!Luis Filcer - Ingelijste inkttekening , Atelier met model en kunstenaars kopen? Bied vanaf 45!Luis Filcer - Ingelijste inkttekening , Atelier met model en kunstenaars kopen? Bied vanaf 45!Luis Filcer - Ingelijste inkttekening , Atelier met model en kunstenaars kopen? Bied vanaf 45!Luis Filcer - Ingelijste inkttekening , Atelier met model en kunstenaars kopen? Bied vanaf 45!Luis Filcer - Ingelijste inkttekening , Atelier met model en kunstenaars kopen? Bied vanaf 45!Luis Filcer - Ingelijste inkttekening , Atelier met model en kunstenaars kopen? Bied vanaf 45!Luis Filcer - Ingelijste inkttekening , Atelier met model en kunstenaars kopen? Bied vanaf 45!Luis Filcer - Ingelijste inkttekening , Atelier met model en kunstenaars kopen? Bied vanaf 45!Luis Filcer - Ingelijste inkttekening , Atelier met model en kunstenaars kopen? Bied vanaf 45!Luis Filcer - Ingelijste inkttekening , Atelier met model en kunstenaars kopen? Bied vanaf 45!Luis Filcer - Ingelijste inkttekening , Atelier met model en kunstenaars kopen? Bied vanaf 45!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Luis Filcer (1927-2018)
Type kunstwerk Tekening / Aquarel
Periode 1945 t/m 1999
Techniek Pen (Inkt)
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 35 x 47.5 cm (h x b)
Incl. lijst 51.5 x 71.5 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
  • Een ingelijste inkttekening van de Oekraïense / Nederlandse kunstenaar Luis Filcer (1927-2018).
    -Gesigneerd rechtsonder.
    -Ingelijst in een witte metalen lijst met passe-partout en plexiglasplaat.
    -Afmetingen: Lijst, 51,5 x 71,5 x cm. Beeld, 35 x 47,5 cm.
    -Herkomst: Uit de inboedel van een kunstverzamelaar.
    -Conditie: De tekening is in goede staat. Het plexiglas heeft slijtplekjes / krasjes. De lijst heeft slijtplekjes.
    Zie ook de foto’s voor een eigen indruk.
    Kan zo aan de muur.

    Informatie over de kunstenaar:
    Luis Filcer (Zhitomir (Oekraïne) 4 december 1927 – 19 juli 2018 San Miguel de Allende (Mexico) ), graficus en schilder.
    -Opleiding: Escuola de Bellas Artes 'San Carlo' Mexico ; École des Beaux-Arts (Parijs) ; Accademia di Belle Arti di Roma ; Rijksakademie van beeldende kunsten (Amsterdam).
    Luis Filcer werd geboren in de Oekraïne. Zijn Joodse familie vertrok in de jaren '30, uit angst voor de pogroms, naar Mexico waar hij opgroeide. Op 17 jarige leeftijd begon hij aan zijn opleiding tot kunstenaar aan de kunstacademie van San Carlos. Hij won enkele kunstwedstrijden en vertegenwoordigde Mexico op diverse Biënnales in Chili, Japan en Engeland. Na het ontvangen van een studiebeurs studeerde en werkte Louis Filcer aan verschillende kunstacademies in Europa. Hij vestigde zich ook een tijd in Nederland, waar hij twintig jaar woonde en werkte.
    Uit een recensie: “Filcer schildert de tegenstellingen in de mens op zowel het sociale, economisch en religieuze vlak. Zijn werken tonen ons verschillende (onaangename) menselijke relaties. Zo toont hij machtsmisbruik en onevenwichtige autoritaire verhoudingen. De decadente rechterlijke macht schildert hij met enorme lichamen en een ironische glimlach. Ook de hypocriete bourgeoisie en de corrupte klerikale macht komen aan bod bij Filcer. Hij schaart zich steevast aan de kant van de zwakkeren. Zo schildert hij ook vissers, bedelaars, boeren en prostituees omdat hij zich met hen verbonden voelt. Zijn schilderijen zijn een aanklacht, een protest tegen de harteloosheid van hen die de touwtjes in handen hebben. Filcer schildert echter ook het menselijke plezier en de zwoele nachten. Zo maakte het Amsterdamse red light district in de jaren '60 een grote indruk op Filcer. Filcer tekent daarnaast ook simpele aardse mensen vol primaire gevoelens van liefde, trouw en verbondenheid”.

    Afhandeling:
    -Het werk kan afgehaald worden in Amsterdam.
    -Het werk kan binnen Nederland aangetekend verzonden worden via PostNL.
    Verzendkosten:
    -Binnen Nederland: 15,00 euro.

    Vragen? Stuur even een mailtje.
    Kijk ook eens bij onze andere veilingaanbiedingen.

Conditie
ConditieGoed
  • De tekening is in goede staat. Het plexiglas heeft slijtplekjes / krasjes. De lijst heeft slijtplekjes.
    Zie ook de foto’s voor een eigen indruk.
    Kan zo aan de muur.

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 15,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Luis Filcer (1927-2018) 

Russisch RussischNederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (5)

Geplaatst door  kunst_ikhebje
Lid sinds 2013
3238 verkochte items
Alle items (22)
71.5 cm
51.5 cm
47.5 cm
35 cm