Jan Montyn - landschap abstract

Jan Montyn - landschap abstract kopen? Bied vanaf 75!
Jan Montyn - landschap abstract kopen? Bied vanaf 75!Jan Montyn - landschap abstract kopen? Bied vanaf 75!Jan Montyn - landschap abstract kopen? Bied vanaf 75!Jan Montyn - landschap abstract kopen? Bied vanaf 75!Jan Montyn - landschap abstract kopen? Bied vanaf 75!Jan Montyn - landschap abstract kopen? Bied vanaf 75!Jan Montyn - landschap abstract kopen? Bied vanaf 75!Jan Montyn - landschap abstract kopen? Bied vanaf 75!Jan Montyn - landschap abstract kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jan Montyn (1924-2015)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 1987
Techniek Ets
Drager Geschept Papier
Onderwerp Landschap
Ingelijst Alleen in Passe-partout
Afmetingen 40 x 50 cm (h x b)
Passe-partout 56 x 66 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage 25

Aangeboden: Handgesigneerde ets van kunstenaar Jan Montyn, nummer 7 uit een oplage van 25. Gemaakt in 1987. In Passepartout. Het zat in een lijst van Kunsthandel Reeker uit de PC Hooftstraat. De lijst was beschadigd, dus ik bied het werk aan in Passepartout. Ook het Passepartout heeft links een beetje een vochtplek.

Over de kunstenaar:

Jan Montyn zijn werk kenmerkt zich door zijn gestileerde symbolen, een welhaast eigen taal.  Vanaf 1959 besloot hij zich vooral op de etstechniek te concentreren, omdat hij vond dat de ets voor hem het beste medium was om zich uit te drukken.  De eerste experimenten met de etstechniek voert hij uit zonder kleur, later brengt hij kleur aan. Op zinken platen werkt hij met gemengde etstechnieken zoals droge naald, aquatint en taille-douce. Zelf bedacht is de methode van het afdrukken van meerdere etsplaten op een grote plaat. Montyn drukt zijn prenten altijd zelf in kleine oplagen. Het belangrijkste thema in zijn werk is het landschap, als de weergave van de menselijke emotie. Montyn mediteert als het ware over het landschap. Zijn verbondenheid met het landschap en de aarde blijkt ondermeer uit zijn voorkeur voor de kleur omber die voor hem de aarde en alles wat daarmee samenhangt symboliseert. Verre reizen, met name naar Zuid-Oost Azië, zijn een belangrijke inspiratiebron in zijn werk. In Zuid Frankrijk, Thailand en Nederland heeft hij min of meer vaste verblijfplaatsen. Zijn werken zijn opgenomen in de collecties van onder andere het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Museum Boymans-van Beuningen in Rotterdam en de Rijksdienst voor de Beeldende Kunst in Den Haag.
Conditie
ConditieBeschadigd
De ets is mooi van kleur. Bij bepaald licht is er een lichte streep te zien in het midden, het lijkt erbij te horen maar misschien ook niet.
Het Passepartout vertoont links een vochtplek. Mijn advies zou zijn om er een nieuw passepartout omheen te doen. Of een lijst met een wat bredere rand, om de vochtplek te verhullen.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 13,00
Naar Duitsland € 13,00
Europese Unie € 13,00
Wereldwijd € 25,25

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .