Rudolf Hausner - Litho: Adam Massiv - 1972 - Verkocht

Rudolf Hausner - Litho: Adam Massiv - 1972 kopen? Bied vanaf 150!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Rudolf Hausner - Litho: Adam Massiv - 1972 kopen? Bied vanaf 150!
Rudolf Hausner - Litho: Adam Massiv - 1972 kopen? Bied vanaf 150!Rudolf Hausner - Litho: Adam Massiv - 1972 kopen? Bied vanaf 150!Rudolf Hausner - Litho: Adam Massiv - 1972 kopen? Bied vanaf 150!Rudolf Hausner - Litho: Adam Massiv - 1972 kopen? Bied vanaf 150!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Rudolf Hausner (1914-1995)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 1972
Techniek Litho
Drager Papier
Ingelijst Alleen in Passe-partout
Afmetingen 70 x 46 cm (h x b)
Passe-partout 104 x 79 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd

Litho van Adam Massiv uit 1972. Titel: Adam Massiv. Nummer: E/A. Afmetingen blad: H104 x b79cm. Afmetingen voorstelling: H70 xb46cm. Het werk is rechtsonder gesigneerd  met potlood. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


De vader van Rudolf Hausner was commercieel medewerker. Hij was artistiek actief als zondagsschilder , waardoor Rudolf Hausner al vroeg enthousiast werd over kunst. Van 1923 tot 1931 woonde hij de Realgymnasium Schottenbastei in Wenen bij. Hij begon zijn studie aan de Weense Academie voor Schone Kunsten in Wenen bij Carl Fahringer en Karl Sterrer .

In 1937 werd Rudolf Hausner opgeroepen als Oostenrijks leger . In 1938 werd zijn schilderij door de Rijkskamer van Cultuur verbannen uit een tentoonstelling . In 1941 werd hij opgenomen in de Duitse Wehrmacht . Gedurende deze tijd had hij een vormende traumatische blokhutervaring in de Russische Tatra , die hij steeds opnieuw opneemt in zijn latere werken. In 1943 bevrijdde de Wehrmacht Hausner uit de oorlog en gebruikte het als technisch tekenaar in de wapenindustrie. In de laatste dagen van de oorlog van 1945 werd hij opnieuw opgesteld voor luchtafweer .


In de jaren vijftig had hij als schilder die zijn eerste schilderij pas in 1960 kon verkopen, nog steeds weinig succes en herhaalde hij economische problemen. In 1952 werd Hausner veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf omdat hij betrokken was bij de Grill-affaire en betrokken was bij het stelen van gestolen edelmetalen

Zonder passepartout kan het werk worden opgerold voor verzending. Met passepartout is deze te groot voor verzending via postnl.

Conditie
ConditieGoed
In goede staat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Rudolf Hausner (1914-1995) 

Oostenrijks Oostenrijks Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  KiewitKunst
Lid sinds 2011
6403 verkochte items
Alle items van deze verkoper (689)
79 cm
104 cm
46 cm
70 cm