Kaas werd geboren in Amsterdam, maar bracht zijn jeugd (1900 tot 1914) door in Antwerpen. Hij volgde daar een avondopleiding beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog , keerde de familie Kaas noodgedwongen terug naar Amsterdam. Kaas werd aangenomen aan de Rijksakademie van beeldende kunsten, waar hij van 1914 tot 1920 onder anderen les had van Jan Bronner. Mari Andriessen was een van zijn klasgenoten. Na zijn academietijd was hij onder andere in dienst van Monumentenzorg en werkte als beeldhouwer mee aan diverse bouwprojecten, zoals het Theater Tuschinski (1920) en het Koloniaal Instituut (1922) in Amsterdam. Hij was 1923 tot 1932 getrouwd met de romanschrijfster Elisabeth de Mooij en hertrouwde in 1936 met Margot Brandon. In 1936 kreeg hij een aanstelling als docent aan het Amsterdamse Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs, waar hij in 1941, als Jood, weer werd ontslagen. Tot 1943 was hij door de bezetter aangesteld als directeur van het Middelbare Joodse Kunstnijverheidonderwijs. Kenmerkend voor Kaas zijn dierfiguren, waarvoor hij onder meer inspiratie opdeed in Artis. Hij had hier van 1927 tot 1945 een eigen atelier. Op den duur gold hij zelfs als 'de beeldhouwer van Artis'.Van januari 1944 tot mei 1945 zat de familie Kaas ondergedoken bij een gezin in Rotterdam. Na de Tweede Wereldoorlog was hij van 1946 tot 1963 aangesteld als docent aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen, maar hij woonde in Amsterdam. Enkele van zijn leerlingen waren Jan Meefout, Henk Dannenburg, Ineke van Dijk, Kiek Bak, Jo Esenkbrink en Arie Teeuwisse.Toen hij op 74-jarige leeftijd overleed, was hij, als mens en als kunstenaar, in de vergetelheid geraakt. Archief-J. Kaas in het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie te 's-GravenhageJan Teeuwisse, Leven en werk van beeldhouwer-tekenaar Jaap Kaas (Utrecht, 1987)
Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jaap Kaas? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jaap Kaas. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jaap Kaas en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jaap Kaas te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jaap Kaas!
Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jaap Kaas te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jaap Kaas instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jaap Kaas kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jaap Kaas!
Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.
Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jaap Kaas en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jaap Kaas via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.
Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jaap Kaas of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.
Kunst kopen van Jaap Kaas begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jaap Kaas, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jaap Kaas. Om meer kans te maken om de Jaap Kaas te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jaap Kaas! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.