Gerard van Lerven - Plaggenhutten - Verkocht

Gerard van Lerven - Plaggenhutten kopen? Bied vanaf 85!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Gerard van Lerven - Plaggenhutten kopen? Bied vanaf 85!
Gerard van Lerven - Plaggenhutten kopen? Bied vanaf 85!Gerard van Lerven - Plaggenhutten kopen? Bied vanaf 85!Gerard van Lerven - Plaggenhutten kopen? Bied vanaf 85!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Gerard van Lerven (1885-1966)
Type kunstwerk Schilderij
Periode 1900 t/m 1944
Techniek Olieverf
Drager Canvas (Doek)
Onderwerp Historisch
Ingelijst Op Spieraam
Afmetingen 50.5 x 60.5 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Aangeboden een fraai historisch tafereel  geschilderd door Geerard Johan 'Gerard' van Lerven (Arnhem 1886 - 1966). Plaggenhutten - het onderkomen van veenarbeiders - waren er in verschillende soorten o.m. de zeer armoedige met plaggen bedekte en de 'luxe' zoals hier afgebeeld deze hadden versteende muren met ramen en daken van riet, dakleer of golfplaat.

Gerard van Lerven opleiding: Rijksschool voor Kunstnijverheid Amsterdam. Docent/directeur aan de Arnhemse Kunstacademie (1914-1951) Lid van ‘Arti et Amicitiae’ en ‘St. Lucas’ te Amsterdam. 

Werk van Gerard van Lerven is herhaaldelijk tentoongesteld en bevindt zich in de Kunstcollectie Provincie Gelderland, het Rijksmuseum Amsterdam heeft één ets (landschap met molen) in de collectie, Rijksdienst Cultureel Erfgoed heeft twee schilderijen in de collectie.
Conditie
ConditieGoed
Het doek verkeert in goede conditie, geen craquelé, wat licht verfverlies aan de randen (in een lijst is dit niet te zien).
Transport
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,50
Naar België € 35,00
Naar Duitsland € 35,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .